Ezeket a cikkeinket olvastátok a legtöbben

0
Ezeket a cikkeinket olvastátok a legtöbben

Számunkra is izgalmasan alakult a 2018-as év. Beszámoltunk a legkiválóbb színházi előadásokról, ott voltunk az év legizgalmasabb irodalmi eseményein, megtaláltatok minket nyáron szinte minden fesztiválon, megnéztük helyettetek is az év legmenőbb filmjeit és sorozatait, és beszámoltunk szinte minden fontos kulturális történésről.  Mindezek mellett könyvkritikákat, remek fotógalériákat és koncertbeszámolókat is készítettünk, valamint változatos programokat is figyelmetekbe ajánlottunk. Mondhatni, elég színesre sikeredett az ez évi repertoárunk. Idén a 10 rovatunkban közel 900 cikk jelent meg, ti pedig ezt a 10 cikket olvastátok a legtöbben.

10. “Tele van zenével és logisztikával” – Beck Zoli karácsonyi interjú

Beck Zolival, a 30Y frontemberével készített karácsonyi interjúnkat bár csak tíz napja publikáltuk, máris felkúszott a ranglistán, és a 10. helyet foglalta el. A meghitt hangvételű írást sokan olvastátok, a gyors sikert a cikk kezdő sorainál nem is lehetne jobban megindokolni: “Valamiért az emberből mindig különös rajongást vált ki, amikor bepillantást nyerhet az általa imádott művész magánéletébe, hiszen a munkásságuk mellett mindenkit megmozgatnak azok az igazi családi sztorik.


9. Utcai történetek 2. – Akkor értettem meg a focit

A lista rangos, 9. helyén az Utcai történetek sorozatunk második darabja áll. Vincze Bence élményszerű írása azt a pillanatot foglalja szavakba, amikor az egyén valóban megérti a foci lényegét. Mert mind tudjuk, hogy valójában nem is a gól számít annyira.


8. „A mi szerepünk az a magunkkal való egybeesés” – Beck Zolival beszélgettünk

Beck Zoli duplázott listánkon, a 10. hely után a 8. helyet is a vele készített interjúnk foglalja el. A 30Y frontemberével ezúttal a zenekar legutóbbi klipfogatásáról, fesztiválélményekről, emberekről, zenéről és úgy mindenről, ami igazán számít faggattuk. Ha még nem olvastátok, épp itt az ideje!


7. „Számomra a hitelesség a legfontosabb” – Interjú Bagossy Lászlóval

Top 10-es listánkon tarolnak az interjúk, ezúttal 7. helyet egy másik zenekar, a Bagossy tesók egyikével, Bagossy Lászlóval készült interjúnk nyerte el. Ha kíváncsiak vagytok a zenekar rövid történetére, legszebb koncertélményeire, a közönséggel tartott kapcsolatára és jövőbeli terveire, lessétek meg a cikket!


6. “Szokom, hogy minden először van és minden utoljára” – Szendrői Csaba a Bájoló vendége

A zenében is az élen jártunk idén, a szombathelyi Bájoló-programsorozat beszámolóiban pedig különösképpen. Ez évben is ott voltunk az összes Bájoló eseményen, Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontemberének estje pedig felkerült legolvasottabb cikkeink listájára. Az esten Szendrői Boros Ferenc kérdéseire válaszolt Tóth Andrással az oldalán, amiről Pap Melinda számolt be, Szabados Petra pedig fotókkal színesítette a cikket.


5. “Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz” – Tavaszi versek a magyar irodalomban

Minden évszak más és más élményt képes nyújtani, a versek pedig a legszebb életérzéssel képesek ezt visszaadni. Ezért is indítottuk el évszaktoposz sorozatunkat, amelyben mind a négy évszakról írt legkarakterisztikusabb verscsokrokat gyűjtöttük össze. Listánk felét éppen csak átlépve tavaszi versgyűjteményünk az 5. helyen landolt. Egy kis nosztalgiaként olvassátok el mind a négy versszak legszebb verseit!


4. Hat jó játék kisbabáknak – Veszélyes-e Varró Dániel verse a gyerekekre?

Varró Dani Hat jó játék című verse az internet és az irodalmi közegekben is vitákat indított: vajon valóban veszélyes Varró verse, vagy csupán az értelmezéstől függ? Erre a kérdésre próbál választ adni tízes listánk 4. helyezettje. Varró Dánielné így nyilatkozott a versről: “A mű arra a helyzetre apellál, hogy az olvasó (aki a szülő, nem a baba) át tudja érezni a kisbaba vágyait, viszont felelős szülőként tudja, hogy ezek a vágyott dolgok a gyerekre veszélyt jelentenek.” Ti mit gondoltok?


3. Skam (Szégyen) – Barátság, szex, identitáskeresés, vallás, avagy a sorozat, ami meghódította a világot

A dobogó legalsó fokára ezúttal egy sorozatajánló, a Skam (Szégyen) című sorozatról készült írásunk állhat fel. A nemzetközileg is óriási sikereket elért sorozat elkészítése, bár elsőre rizikósnak látszott, később mégis bőven behozta az elkészítési költségeket. Olyannyira, hogy több évad is készült belőle. Pontosabban négy, amelyek egy-egy fiatal életét mutatják be valamilyen rájuk jellemző kortárs érdekeltségű probléma középpontba állításával: Eva, Noora, Isak és Sana életét ismerhetjük meg.


2. Fiúból férfivá, és a szerelem – Engedetlen filmkritika

Kinek mit mond az Engedetlen? Egy magyar film. Moll Zoltán nagyjátékfilmje. Egy 18 éves fiúról szól. Amatőr színészgárdával készült, mégis valódinak hat. Nincsenek felesleges dialógusok. Mindenki mást lát benne. Szépek a helyszínek. És még sorolhatnánk… Mindez mire volt elég? Nálunk az ezüstéremre!


1. “Fázol? várj, betakarlak az éggel” – Szerelmes versek a magyar irodalom nagyjaitól 2.

DOBPERGÉÉÉS! Mi tarolt nálatok idén? Nem meglepően a szerelem. Listánk élén irodalmi rovatunk szerelmes verssorozatának második része áll. Feigl Zsófi írása a magyar- és a világirodalom legszebb szerelmes verseit hivatott összegyűjteni. Nektek melyik a kedvenc szerelmes versetek?


Az f21.hu szerkesztősége ezúton szeretné megköszönni az egész éves támogatásotokat! Minden olvasónknak boldog és sikerekben gazdag új évet kívánunk!


Szerzők: Vincze Bence, Viski Ádám

Nincs megjeleníthető cikk