Vas megye szívében, Szombathelytől “három köpésnyire” van egy kis falu: mindössze alig négyszáz fő lakja, de csodáinak száma felbecsülhetetlen. Ez az idilli, Rába völgyében bújó település ad otthon az idén első alkalommal megrendezett Nyolc Ág Művésztábornak.

A tábor nevét és jelképét egyaránt a település címeréből emelte ki, amelyen a szőlőfürt mellet nagy szerepet kap a nyolcágú aranycsillag. A termékenység, az újjászületés, a szabadság, Jupiter, a nők, a természet, a nyolc erény, a káosz, mind-mind a szimbólum jelentéskörébe tartoznak, attól függ, hogy a világ melyik tájáról érkeztél és melyik vallás áll hozzád közelebb.

Azok számára, akik részt vesznek a táborban ez a sok jelentés egy centrumba fog találkozni, amit úgy neveznek: művészet. A tábor bíborvörös négyzeten elhelyezett aranycsillaga a hét szabad művészetet jelképezi hét ágával, a nyolcadik pedig magát a művészt. A tábor célja, hogy megadja az ide érkező fiatal művészek számára a szabadságot, az alkotásvágyat egy idilli környezetben, hogy társaiktól tanuljanak és együtt tanítsák is egymást, hogy barátságos közösségben megmutathassa magát mindenki. A szlogen pedig tükrözi az alapelveket: “Kötött kötetlenség”. A programok közül egyik sem lesz kötelező viszont szabadon szórakozni “muszáj” lesz. A rendezvény programjai közül csupán három dolog kőbe vésett, az pedig a napok témája:

  1. augusztus 12. Irodalmi nap
  2. augusztus 13. Zenei nap
  3. augusztus 14. Képzőművészeti nap

A többi a táborozóktól függ: a napközbeni rendezvények mellett kora estétől hajnalig várható tábortüzekre számíthatunk, ami köré igazán szerveződik a tábor.

Hogyan készülj a táborra?

– Hozz magaddal sátrat, de kívánság szerint természetesen lesz épület arra az esetre, ha valaki tetővel a feje felett kíván aludni.

– Napi kétszeri étkezés biztosított, egy reggeli és egy nagyobb ebéd. A tábor területétől 200 méterre található egy kisbolt szükség esetén.

– Hozz magaddal alkotásokat! Ez feltétele a tábornak! Ha művészpalánta vagy és otthon hagyod félelemből az alkotásokat, akkor a szervezők ezt napi kétszeri mosogatással büntetik. Na, viccen kívül: hozzatok műveket és hozzatok magatokkal megfelelő eszközöket is az alkotáshoz. Szükség lesz rájuk az esték folyamán a tábortűznél, de lesznek olyan feladatok is, amelyekben nagy szerepet kaphatnak.

– A tábor bármelyik napján lehet érkezni, de jelezzétek előre, hogy a szervezők tudjanak készülni a létszámokhoz megfelelően.

– Hozz szúnyogriasztót! A falu egy völgyben fekszik és erdővel van körülvéve, a tábor pedig a falun belüli kis erdőben lesz, így feltehetően az este során érkeznek idegesítő látogatók is.

– Természetesen rossz idő esetén a programokat a Kultúrházban bonyolítjuk le, de imádkozzunk a hét istenhez, hogy ez ne forduljon elő.

– Jelentkezzetek az űrlapon, ez a feltétele a táborban való részvételnek: https://docs.google.com/forms/d/14LqIG-0qh8jlK760SOCH01GcdGKZM9IYiuRPGeIv07c/edit#responses

A tábor díja 600 ft/nap/fő, ez tartalmazza a napi étkeztetést és a helyszíneket. 

Várunk sok szeretettel! 🙂

Néhány kép a helyszínről: