A dolgok közepébe vágva: a 2017-es kámi Nyolc Ág Művésztábor, sok egyéb mellett, zászlóbontás volt. Az f21.hu és a Savaria Irodalmi Műhely köré szerveződő, elsősorban baráti és szakmai, esetenként művészi közösség összekovácsolása. Fiatalok vagyunk, elhivatottak és szorgalmasak, halljatok rólunk, hiszen mi is a Nap alatt járunk és, ahogyan tehetségünkből telik, alkotunk. Augusztus 11-e és 15-e között tehát egy kicsit magunkat ünnepeljük és felkészülünk rá, hogy a jövőben hivatalosabb keretek között szolgálhassuk a magyar kulturális életet, mindenki javára; és ki mondta, hogy ezt nem lehet szórakozva csinálni? 

A magyar kultúra (ha egyáltalán lehet egyetlen összefoglaló kifejezés alá becsatornázni az élet egyik legszerteágazóbb területét) egy olyan szövet, ami ezernyi gombafonállal kapcsolódik saját alkotórészeihez és a világ többi, szintén láthatatlan rétegéhez; a Nyolc Ág Művésztábor és a másik két társulás csak egyetlen aprócska fonál ennél is kisebb pontja, de egyre inkább azon vagyunk, hogy mi is a keringés részei legyünk: fiatalosan, a saját szabályaink szerint, a saját hangunkon szólva, immár másodszor összegyűlve a Vas megyei falucskában.

Ennek megfelelően a helyi művelődési házban tartott kámi művésztábor napi programja tematikus elrendezésű, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a lehetőségekhez képest kötetlen is: a napok tudatosan telítetlenek, hogy a holtidőt a táborlakók töltsék ki beszélgetéssel, szórakozással vagy bármi mással, amit értékesnek tartanak. A tábor létszámkerete hamarosan betelik, de a szervezőknél még érdemes érdeklődni (a hivatalos jelentkezés egy űrlapon keresztül érhető el).

Augusztus 11. – Színházi nap

08:00 – 10:30 – Érkezés és regisztráció

11:00 – A tábor megnyitása, beszédek

12:00 – Ebéd

Délután: Horváth Máté – Betekintés a bársonyfüggöny mögé – Drámajátékok, improvizáció, beszédtechnika, mozgástréning és kreatív zene szabadon

16:00 – Körmendi Kastélyszínház Társulat – Rejtő Jenő: Rézrúd; Vadnai László: A hipnózis

Esti beugró játék

Augusztus 12. – Irodalmi nap

Reggel – Jóga

Reggeli

09:00 – 12:00 – Reggeli & chill és társasjáték kitelepülés a Szombathelyi Társasjátékozók jóvoltából

Kora délutáni ebéd

14:00 – 16:00 – Kerekasztal beszélgetés a 21. századi irodalom jelenségeiről, populáris művészetfelfogásról, slam poetry-ről – Beszélgetők: Fűzfa Balázs, Barták Balázs, Sárközi Balázs és Krausz Dávid Moderátor: Székely Zoárd

16:00 – Kassák Lajos: A ló meghal a madarak kirepülnek – Előadják: Lutor Katalin és Paukovics Gergely

18:00 – Magolcsay Nagy Gábor MAPoetry workshop

19:30 – Savaria Irodalmi Műhely – Ha táborlakó vagy, hozd el a saját versed vagy prózád!

Augusztus 13. – Zenei nap

Reggel – Jóga

Reggeli

Délelőtt – Szőlőhegyi túra, nyitott pincékkel, bordal írási feladatok

Ebéd

16:00 – Bári Valter és Skultéty Rita workshopja saját készítésű dobokkal

Délutáni jam

18:00 – Koncertek – Újvilág Utca, Doma Bence, Horváth Máté, Bándi Máté, Cserményi Zsombor, Grand Club koncertek

Este – Tábortűz és közös örömzene

Augusztus 14. – Képzőművészeti nap

Reggel – Jóga

Reggeli

Délelőtt – Kisajátítás/szelekciógyakorlat (megadott fogalmak feldolgozása a település elemeinek kontextusba helyezésével, már a tábor első napjától élő feladat)

Ebéd

Délután – Vincze Márton póló nyomó workshopja (újrahasznosított alapanyaggal, résztvevők által hozott pólóra)

Nagy Anna esztéta, az ELTE SEK adjunktusának előadása a művészetről

17:00 – Kiss Gergely – Tudomány és művészet határán, gombafonalakkal a fenntartható jövőért

Szemétből szobor – kézműves feladat

Búcsúmulatás és másnapi táborbontás

További hasznos tudnivalók a leendő táborlakók számára

Ökoszempontok a Nyolc Ág Művésztáborban

A Föld bolygó és az emberi fogyasztás harcában a Föld vesztésre áll: természetesen vesztésre állunk mi, fogyasztók is; kevés esély van rá, hogy az utánunk jövő emberek olyannak ismerjék meg ezt a kék glóbuszt, amilyennek mi ismertük fiatalon. Mivel az f21.hu-nak és a Savaria Irodalmi Műhelynek inkább csak virtuális lábnyoma van mintsem kézzelfogható, így nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy a Nyolc Ág Művésztábor fenntartható és a környezettel barátságos legyen. Ennek érdekében hoztunk pár egyszerű, erőfeszítés nélkül betartható szabályt a kámi tábor életére vonatkozóan.

1. Nincsenek eldobható műanyag poharak: mindenki gondoskodjon újratölthető műanyag pohárról vagy használja a „kincstári” poharakat.
2. Nincsenek műanyag tányérok és evőeszközök: a mosogatás nemes feladat, amelyből mindenki egyformán veszi ki a részét.
3. A hulladékot szelektíven gyűjtjük, a szemét és hulladék azonnal a megfelelő helyre kerül.
4. A cigaretta sokak elemi élvezte, de a csikk sem bomlik le varázsütésre: számos hamutartó várja őket a táborban.
5. Nincsen pazarlás: annyi áramot, annyi vizet, annyi erőforrást használunk, amennyire szükségünk van.
6. Gondoskodj saját magadról: használj vászonzsákot, vegyél üveges sört!

Hozz verset és pólót!

A hálózsákodon és személyes tárgyaidon kívül még egészen biztosan szükséged lesz egy pólóra, amit majd feltudsz használni Vincze Márton workshopjában, ezt semmiképpen sem felejtsd otthon. Amennyiben alkotsz, verset, slamet vagy prózát írsz, hozd el magaddal Kámba, hogy az irodalmi napon tartott Savaria Irodalmi Műhelyen élőszóban is felolvashasd. A tábor szervezői továbbá számítanak minden táborlakó segítségére és munkájára a napi teendők ellátásában. A napi kétszeri étkezés, a mosdó és tisztálkodási lehetőségek természetesen folyamatosan biztosítottak.

Helyszín: Vas megye, Kám, Művelődési Ház
Tábordíj: 1000 Ft/nap
Elérhetőségek:
Facebook-oldal
Facebook-csoport
Facebook-esemény
JELENTKEZZ!

Ha kérdésed van: +36704106578

Kámban találkozunk!

A tábor közreműködő partnerei: f21.hu, Savaria Irodalmi Műhely, KultAgora, Szombathelyi Társasjátékozók, Savaria Slam Poetry, Kám község önkormányzata

“Itt vagyunk Kámban” – Véget ért a 2017-es Nyolc Ág Művésztábor