GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

2016 telén néhány tapasztalatlan, a kultúra és az irodalom világában még szinte teljesen járatlan egyetemista elhatározta, hogy újságot fog csinálni. Azóta évek teltek el, a fiatal egyetemisták lassan felnőttek, tanárok és újságírók lettek, de a portált, amely „a fiatalság százada” mottót tűzte zászlajára, azóta is naponta csiszolják, bízva benne, hogy fontos és barátságos megállója lehet minden magyar nyelven olvasó, író és gondolkodó ember számára.

Mi az f21.hu?

Az f21.hu eredetileg szombathelyi székhelyű, de országos írógárdával rendelkező, elsősorban fiatalokat megszólító online kulturális magazin.

Mik az f21.hu céljai?

Az online újság célja a kultúrát pártoló kiállás. Ebben a kiüresedő, legalábbis egyre nehezebben meghatározható korszellemű világban is van helye a művészeteknek, az irodalomnak, összességében a kultúrának, különösen akkor, ha azt fiatalok művelik. A weblap célja, hogy igényes, olvasmányos tartalmakat gyártson olvasói számára, akik remélhetőleg minőségi időt töltenek el a lapok között böngészve. Az f21.hu a tehetségeket, a rejtett értékeket is szeretné felfedezni, majd őket bemutatni – kezdő alkotók és újságírók számára pedig belépési lehetőséget kínál a kultúra és a kulturális újságírás világába. A fiatalok a jövő, ők pedig a politikai téren kívül is szeretnének véleményt formálni és értéket teremteni, így számos különböző nézőpontnak és meglátásnak jut ezeken a hasábokon tér.

Kik alapították és vezetik az oldalt?

A törzsgárdát Vincze Bence főszerkesztő kezdte el szervezni 2015 nyarán, ekkor jött létre az első szerkesztőség, amely időközben jelentősen átalakult. Jelenleg felelős szerkesztők és rovatvezetők koordinálják a napi munkát.

Kié az f21.hu?

Az újságot kiadja és a weblapot kizárólagosan birtokolja a Nyolc Ág Kultúraközvetítő Bt., amelynek tulajdonosai kivétel nélkül a szerkesztőség tagjaiból állnak. Ők áttekinthető, apolitikus, törvényes, független és a piaci szabályok szerinti működésben hisznek, de szívesen dolgoznak együtt olyan kulturális szervezetekkel vagy oldalakkal, akikkel céljaik közösek. A Nyolc Ág Kultúraközvetítő Bt. tulajdonát képezi továbbá a Savaria Irodalmi Műhely, illetve a kámi Nyolc Ág Művésztábor is.

Mit jelent az f21.hu kulturális portál neve?

Az f21.hu nevében szereplő „f” betű utal a „fiatalságra”, a 21-es szám pedig a 21. századra. A klaviatúráról jól ismert F betűs gyorsparancsok között ugyan nem szerepel az f21, de a név célja az is, hogy a weblap minden olvasónak a kezére álljon a napi barangolás során. A Nyolc Ág a hét szabad művészetre utal, amely kiegészül egy nyolcadik egységgel: a közösséggel. A Bt. logója utal Kám község címerére is, ahol a fentebb is említett művésztábort alapították az oldal szerkesztői és támogatói.

Hogyan lehetek az f21.hu újságírója?

Az f21.hu szerkesztősége fontosnak tarja, hogy az újság folyamatosan új szellemi energiákkal töltekezzen fel, ennek egyik eszköze az állandó publicistafelvétel. Amennyiben úgy érzed, hogy képes vagy az érdekes, minőségi és megbízható újságírói, fotós- vagy publicistamunkára, akkor írj emailt és küldj egy próbamunkát az f21.szerkesztoseg[kukac]gmail.com címre. Cikkek és írások mellett a szerkesztők várnak fotókat, videókat, és képzőművészeti alkotásokat, továbbá nem publikált kéziratokat.

 

Impresszum