Hétvégi albumajánló: Abhi the Nomad – Marbled

0
Hétvégi albumajánló: Abhi the Nomad – Marbled

Abhi the Nomad egy huszonöt éves indiai srác, akinek eléggé szétszórtan alakult az élete. De pont ennek a szétszórtságnak köszönhetjük a zenéjét és a Marbled albumot.

A Marbled Abhi the Nomad első nagylemeze 2018-ból, amit ha egyszer meghallgatsz, egyetlen forgatókönyv van: meghallgatod megint, aztán megint.

12 dal 46 perc tömény élvezet, persze ennek az albumnak is vannak gyengébb pillanatai, mint a Mindset, de ezt sikerült a két legerősebb szám közé becsomagolni, így talán még hálásak is vagyunk, hogy van egy lélegzetvételnyi szünetünk. A Sex n’ Drugs és a Letter for God ugyanis teljesen leköti a figyelmed.

Azt szeretném, ha a Letter for God-ból a füttyszólam a négy-haton átvenné az ajtócsukódó hang szerepét. Mennyivel kellemesebb lenne úgy utazni, hogy ajtócsukódáskor az szól, ráadásul egy idő után az egész város elkezdené fütyülni. Füttyösebb Budapestért, valaki el is indulhatna ezzel a szlogennel ősszel.

A Letter for God vidámsága után, ami nagyjából ilyen gondolatokat ébreszt az emberben, mint az imént leírtak, ismét egy szerkesztési csoda jön: a Spacecraft ugyanis a leülős, elmélkedős érzések húsába vág bele, és ha tippelnem kellene, ez az album legnagyobb erénye. Olyan ügyesen ping-pongozik az érzelmeinkkel, hogy át szeretném élni újra és újra. Mert a kiemelt dalok egyértelműen a legerősebbek a lemezen, de mégis valamiért az egész albumot pörgetem, nem csak ezeket a számokat.

Hogy lehet ennyire profin játszani az emberi érzésekkel? Hát úgy, hogy te is átélsz mindent és az ellenkezőjét is. Abhi valóban nomád volt kicsit, indiai apja diplomataként utazott körbe-körbe a világon, természetesen a család is vele tartott, így az állandóság egyetlen dolog képében volt jelen Abhi életében: a zenében. Ezen az úton végigkísérte a muzsika, még akkor is, amikor már úgy tűnt, hogy le tud telepedni az USA-ban, de ott a bevándorlási hivatal kitoloncolta, és újra azon kellett fáradoznia, hogy visszakerülhessen.  

Abhi the Nomad azóta viszont letelepedett Amerikában, 2014-es debütálása óta megajándékozott minket rengeteg single-el egy 2015-ös, hét számos lemezzel, de a Marbled album tette fel őt igazán a zenei térképre, őszre pedig várhatjuk is a következőt, Modern Trash címmel.

Addig viszont még van időnk a négy-haton bevezetni a füttyös rendszert, de ami talán fontosabb, van időnk végigpörgetni az albumot, sokszor. Bízzatok bennem, üljetek le, hallgassátok végig az egészet, és rá fogtok jönni, hogy értelmetlen kedvenc dalokat választani, ez a lemez nem single-ök összessége, hanem a klasszikus értelemben vett lemez, amiből mostanában már olyan kevés készül sajnos. Most viszont kaptunk egyet, úgyhogy fogyasszátok egészséggel!

Kiemelt kép: youtube.com

Nincs megjeleníthető cikk