Heti koncertajánló – 2019. szeptember 2-8.

0
Heti koncertajánló – 2019. szeptember 2-8.

Fiúk
Szeptember 5. 20:00 Budapest, A38

Forrás: Fiúk Facebook-oldala

Az első születésnap előtt álló Fiúk tavasszal robbant be a köztudatba a Félek című dalával. Szemtelenül fiatalok, dögösek, és nem utolsó sorban meggyőző tehetséggel satírozzák el az R’n’B és indipop közti határvonalat. A Fiúk Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristájának megújult zenekara előtt lépnek fel.

Európa Kiadó & Balaton
Szeptember 6. 19:00 Budapest, Kobuci Kert

Forrás: Barta Imre

A mai napig Menyhárt Jenő igazgatásával működő Európa Kiadó, és szintúgy a rendszeresen koncertező Víg Mihály-projekt, a Balaton a magyar underground legjelentősebb alapkövei között említendők. Az Európa Kiadó fennállása alatt többször képes volt megújulni, mindig kicsit más színezetben mutatva a zenekart. A banda előző felállására jellemző zenei kibontakozás és professzionalizmus után jelen formáció leginkább az átütő erő, frissesség és szenvedély jelzőkkel bír. A koncertet egyaránt ajánlom a régi rajongóknak, és az új zenei élményeket keresőknek.

Vad Fruttik
Szeptember 6. 18:00 Budapest Park

Forrás: Vad Fruttik Facebook-oldala

Az indie-rock együttes már több, mint egy évtizede színesíti a magyar zenei palettát, rendszeres fellépői szinte az összes hazai fesztiválnak, a Szigettől az Alterábáig. Háromszor jelölték őket Fonogram-díjra, legutóbb, 2014-ben el is nyerték „Az év alternatív albuma” díjat Darabok című lemezükkel.
A héten a Park lesz hangos dalaiktól, amelyek között nem csak a legutolsó, egyébként igencsak megnyerő borítójú albumuk, a Szabad vagy számai, hanem klasszikusnak számító slágerek is szerepelnek, mint például a 2006-os Rózsikámnak digitálisanról a Nekem senkim sincsen, vagy a Spotify-on legtöbbet hallgatott Lehetek én is. Előttük dj Izil melegíti be a közönséget, akik a helyszínen először vásárolhatják meg a banda új, triangle ruhakollekcióját.

Csaknekedkislány
Szeptember 7. 18:00 Budapest, Kobuci Kert

Forrás: Csaknekedkislány Facebook-oldala

Az „igézően virágillatú” Csaknekedkislány tánczenekar Budapest egyik leghangulatosabb koncerthelyszínén, az óbudai Kobuci Kertben búcsúztatja a fesztiválszezont. A zenekar a magyar alternatív zene életvidám színfoltja, akik elhozzák a színpadra a kellemes nyáresti fesztiválhangulatot, hogy idén még egyszer utoljára átélhessük. A Csaknekedkislány előtt a Giliszta egy kis punkos őrülettel alapozza meg a hangulatot.

Aurevoir.
Szeptember 8. 19:30 Budapest Borfesztivál

Forrás: Aurevoir. Facebook-oldala

Szeptember 8-án a Budapesti Borfesztivál keretein belül lép fel az Aurevoir. zenekar idén utoljára. Érdemes felölteni a legtáncosabb cipőnket, és elmenni a Budai Várba, hogy mulassunk egy jót. A koncertre a belépés ingyenes, 19:30-kor kezdődik, ajánlott időben érkezni, hogy a legjobb helyről élvezhessük a muzsikát.

Evanescence
Szeptember 8. 20:00 Papp László Budapest Sportaréna

Forrás: Evanescence Facebook-oldala

A jövőre fennállásának 25. születésnapját ünneplő alternatív rock együttes ez év szeptemberében Közép-Európa nagyobb városaiban koncertezik, melynek egyik állomása Budapest lesz, a 12500 fő befogadására alkalmas Papp László Sportaréna. Amy Lee, a banda vokalistája jelenleg az egyetlen a felállásban, aki alapítótag volt 1995-ben, egyúttal a szerzője is azoknak a daloknak, amelyek a Grammy-díjhoz vezették az együttest a kétezres évek elején. Sikerszámaik tehát, mint a Bring Me to Life, My Immortal vagy a Going Under, biztosan felcsendülnek majd vasárnap este. Gyönyörű vokálokkal tűzdelt zúzós gitárok egy kis gót beütéssel, hatalmas energiák a színpadon – ezt garantálja az amerikai együttes. Előzenekarként lép fel az este a Veridia nevű keresztényrock együttes Tennesseeből, akik egy évvel ezelőtt adták ki első stúdióalbumukat, The Beast You Feed címmel.

Szerzők: Feigl Zsófia, Szollár Zsófi, Horváth-Simon Eszter, Horváth Máté, Novák Henrietta

Kiemelt kép: Vad Fruttik Facebook-oldala

Nincs megjeleníthető cikk