Kerekdomb Fesztivál, a vágyott vénasszonyok nyara és a száguldó idő

0
Kerekdomb Fesztivál, a vágyott vénasszonyok nyara és a száguldó idő

Elég csak átfutni a fesztiválbusz menetrendjét, hogy megállapítsuk, a Kerekdomb Fesztivál koraőszi három napja kétségtelenül a jó bor köré szerveződik.

Ilyen vendégház, olyan pince, meseszerű nevek és gyönyörű táj, és ami igazán érdekes, hogy júniusban is jut belőle a látogatóknak, ugyanis kétszer van egy évben. Szeptember 8-tól 10-ig a Tokaj szomszédságában elterülő Tállyán élvezhetjük az egyre hosszabb árnyakat, az aszút és a nyár utolsó morzsáit. Mintegy huszonnégy helyszínen és persze számtalan névtelen, de jelentőségteljes helyen zajlanak a programok. Kapolcshoz  hasonlóan gyermekbarát (és kutyabarát) fesztivál ez, a kisebb volumen talán még vonzóbbá is teszi a családias hangulatra szomjazók számára.

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel

Mélább, csendesebb, lassabb időtöltésnek tűnhet, amíg a sport szerelmesei a második napon el nem száguldanak a lankákon heverésző tikkadt szöcskenyájak mellett. A Maillot Kastély kínálatában szerepelnek a Malter Filmfesztivál rövidfilmjei, a remek nevű Oroszlános Borhotel számos irodalmi est háza-gazdája lesz, többek között Lackfi János és Szálinger Balázs is tiszteletét teszi. Találkozhatunk a Művészetek Völgyén megismert HelloWooddal, fellép a 30Y, a Bohemian Betyars, az Irie Maffia, Herczku Ágnes, és biztosan ott lesz Szirtes Edina. Minőségi kiállításokban sem lesz hiány: Szilágyi Lenke fotóművész Kifordított alföldje nyílik. Érdemes böngészni a programlistában, mert bár közel sem hat egyszerre zajló remek történés között kell megosztania magát az embernek, de két érdemes és értékes tennivaló mindig akad majd, ha nem, akkor pedig ott a bor, az a nagyszerű.

Szállás tekintetében lehet, hogy erre a három napra érdemes tetőt keresni a fejünk fölé, mert a környék szállói reményteli és csinos, továbbá reggeli harmatbiztos ágyakkal várnak, azonban a sátrazók is bátran nekivághatnak a feltehetőleg nem rövidke útnak: a fesztivál honlapján feltüntetett kemping ajtaja nyitva áll.

Nincs megjeleníthető cikk