Jön az utolsó Műhely Mozi – Terítéken a Szárnyas fejvadász 2049

0
Jön az utolsó Műhely Mozi – Terítéken a Szárnyas fejvadász 2049

A Savaria Irodalmi Műhely fiataljai ugyan hétről hétre elmélyedtek a szövegek világában, de örökkön él bennük az igény, hogy a művészet és a kultúra más alkotásaival is megismerkedjenek. Vincze Márton és Kocsis Marcell ezért hívták életre az irodalmi társulás mozis “fiókját”, a Műhely Mozit, amely programsorozat a végéhez közelít. 

A Savaria Irodalmi Műhely kezdeményezése végül az ötlettel szemben nagyon barátságos Agora Savaria Filmszínházban talált otthonra, amelynek kamaratermében csütörtökről csütörtökre nemcsak az irodalmi esteken résztvevő, már ismerős arcok, hanem minden korosztály képviselői felbukkantak: a Műhely Mozi a várakozásokat is túlszárnyalva tudott embereket megszólítani. Ez a siker a programba választott magas minőségű filmalkotásoknak is köszönhető; az első mozis esten a Három óriásplakát Ebbing határában című dráma került terítékre, majd az Egy szent szarvas meggyilkolása thriller következett, a sort Paolo Sorrentino Ifjúsága és Tarkovszkij Sztalkere folytatta, de a résztvevők megtekinthettek egy magyar filmet is, Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című alkotását, legutóbb pedig a francia filmgyártás remeke, a Láthatás rendítette meg a mozinézők szívét. A közös filmnézések után a Műhely általában a Malom Sörözőben folytatódott, ahol egy korsó sör mellett a résztvevők megbeszélték és elemezték a látottakat.

Július 26-án Denis Villeneuve mozija, a Szárnyas fejvadász 2049, a legendás Ridley Scott-film folytatása zárja a szép ívet bejáró programsorozatot. A sci-fibe oltott dráma az emberi identitás kérdéseire keresi a választ, a lélek létezésének és mibenlétének örök rejtélyeit kutatja gyönyörűen fényképezett képein keresztül; talán az egyetlen folytatás, amelynek elkészítése ugyan feleslegesnek hatott, mégis bánhatnánk, ha soha nem forgatják le.

A Műhely Mozi szervezői és az Agora Savaria Filmszínház vezetésének feltett szándéka, hogy szeptembertől folytatódjon az értékteremtő és kultúraközvetítő vetítéssorozat.

Vetítés időpontja: július 26., 20:30
Jegyár: 800 Ft.
Játékidő: 164 perc
Facebook-esemény

Nincs megjeleníthető cikk