Két férfi készül a Zónába, ahol a világ megszokott törvényei ismeretlenek, ahol ősibb és mélyebb erők tere lett a vidék: az ő vezetőjük és kalauzuk Sztalker. Andrej Tarkovszkij alig felmérhető hatású filmjének szinopszisa mindössze ennyi, de olyan elementáris lét- és sorskérdéseket boncolgat, amelyek minden gondolkodó ember számára megkerülhetetlenek: az áttételeken és a jelentésrétegek szürke hálóján át már nem tudja, sokkal inkább érzi a filmnéző, hogy milyen határokról, milyen világokról és milyen utakról tudósít a mű.

A Savaria Irodalmi Műhely és az Agora-Savaria Filmszínház közös filmklubjának következő állomása Tarkovszkij legendás, évtizedek óta kultuszfilmmé vált alkotása lesz. A szovjet-NSZK sci-fit június 14-én, 20:30-tól láthatja a közönség a Savaria Filmszínház Kamaratermében.

A Savaria Irodalmi Műhely célja, hogy a szövegek világától egy szélesebb és átfogóbb művészeti utazásra invitálja a szombathelyi középiskolásokat és egyetemistákat: ennek a szellemében született a Műhely Mozi ötlete, amely időszakos programsorozatként folytatja az Irodalmi Műhely és az f21.hu kultúraközvetítő és teremtő tevékenységét.

Jegyár: 800 Ft.
Szervezők: Vincze Márton és Kocsis Marcell
Játékidő: 2 óra 43 perc
Nyelv: orosz hang, magyar felirattal
Facebook-esemény

A Műhely Mozi további programjai: