Irodalmi rapid-randi – Évadot zár a Savaria Irodalmi Műhely

0
Irodalmi rapid-randi – Évadot zár a Savaria Irodalmi Műhely

A Savaria Irodalmi Műhely 2018-as esztendeje érdekesen alakult: tavasz óta egyetlen klasszikus irodalmi estet sem szervezett a közösség, ellenben a Műhely Mozi vetítéssorozat lassan második évadának végéhez ér. A december azonban különösen érdekesnek ígérkezik: egy rendhagyó művészeti rapid-randi és egy filmvetítés is szerepel a Műhely szellemi étlapján.

December 6-án az AGORA-Savaria Filmszínházban 20:30-kor az Isteni Műszak című filmet szemlézi az Irodalmi Műhely, majd a szervezők egy közös beszélgetésre invitálnak minden érdeklődőt. Az Irodalmi Műhely idén fontosnak tartotta, hogy nyisson a művészetek tágabb világa felé is, ezért léptek ki fél lábbal az irodalom berkeiből és merültek alá a filmek univerzumába. A magyar alkotók által jegyzett komédiát 800 Ft ellenében tekinthetik meg a nézők.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1837073693068773/

A Műhely Mozi programjai egészen január 24-ig tartanak.

December 10-én, 19:00-tól az Irodalmi Műhely végre kiszabadul a moziteremből és megvalósítja Stamler Lili rendhagyó tervét: egyetlen közös beszélgetés helyett egy mozaikélménnyel gazdagodhatnak a Műhely vendégei. A Malom Söröző nagytermében elhelyezett asztaloknál egy-egy apróbb performansz várja a művészetkedvelőket: lesz olyan, amelyiknél egy Petri-versbe feledkezhetnek bele, másutt egy kötetlen beszélgetéssel töltekezhetnek, megint másiknál a zene vagy a képzőművészet titkait fejthetik fel; “salátabár” és vakrandi az Irodalmi Műhely keblén forr össze kísérleti jelleggel, tehát az eredmény megjósolhatatlan.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2127877043930391/

Nincs megjeleníthető cikk