Fishing on Orfű – Lovasi “gyereke” tíz éves, Lovasi ötven lesz

0
Fishing on Orfű – Lovasi “gyereke” tíz éves, Lovasi ötven lesz

A Fishing on Orfű idén jubilál, ugyanis tizedik alkalommal rendezik meg a festői szépségű Orfűi-tó mellett. A fesztivál már idősnek mondható, fejlődött, de a régi értékeit sem felejtette el.

A Fishing on Orfű két alapítója Lovasi András és Kálocz Tamás, de Rátgéber Lászlónak (a pécsi kosárlabda mestere, Lovasi jóbarátja) is köze van a fesztiválhoz, 2008-ban még át is akarta ugrani a tavat. Egyébként először (pont 2008-ban) még csak háromnapos volt a rendezvény és alig 50 zenekar lépett színpadra. Kisgyerek volt a fesztivál, éppen csak totyogott, ráadásul az első év mindig vízválasztó, teljesen veszteségesen egy szervező sem csinálhatja tovább. A Fishing on Orfű  azonban kinőtte magát: idén 10. alkalommal (immáron öt napon keresztül, hét színpadon, köztük egy vízivel) rendezik meg a festői szépségű Orfűi-tó mellett kialakított Panoráma Kempingben.

Az idei évben Lévai Balázs lesz a fesztivál védőszentje, ő is ott lesz az öt napon, lehet vele beszélgetni, fotózkodni, fesztiválozni.  A Fishing on Orfűn még mindig nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy barátságos, családias legyen a hangulat. Idén is lesz tóátugrás, fröccs- és sörtúrák, filmvetítések, színházi előadások, kerekasztal beszélgetések. “Ami régen volt a Sziget, az ma a Volt, ami régen volt a Volt, az ma az Orfű.” Persze profibb lett minden ott is, az első évekhez képest fejlődött a hangtechnika, látványvilág, de ez olyan fesztivál, ahol jól érezheti magát az ős-kispálos rajongó, a családos apuka, ugyanakkor az egyetemi hajtás után kikapcsolódni vágyó fiatal is.

A zenei felhozatalról elmondható, hogy elsősorban népszerű, alternatív zenét játszó, magyar zenekarok kaptak fellépési lehetőséget. De van néhány külföldi Red Fang (USA), Palma Hills (RO), Repetitor (SRB), a legtöbb idegen nyelvű zenekar az Egyesült Királyságból jön. A koncertek legkorábban hétkor kezdődnek, az öt nap utolsó fellépői pedig hajnali egykor csapnak a húrok közé.

Lovasi András a fesztivál atyja a színpadon és az Orfűi-tóban. Képek forrása: index.hu, recorder.hu

Gyakorlatilag minden jegy elfogyott, a 5-4-3 napos bérletek is, napijegyek közül még csütörtökre lehet korlátozott számban vásárolni belépőjegyet (Elefánt, Halott Pénz, Brains, Margaret Island lesz június 22.-én).

A 10 éves Fishing on Orfű fesztiválhimnusza (megünnepelni jó) is jóra sikeredett a Hiperkarma jóvoltából.

További információkért, a teljes programért kattintsatok a Fishing on Orfű hivatalos oldalára vagy a Facebookra:

http://www.fishingonorfu.hu/

https://www.facebook.com/fishingonorfu/?fref=ts

Jó szórakozást, legyetek ti is boldog halászok!

“Two steps left and the one step right
Happy Fisherman dancing all the nigh
Fishing on Orfű, Dancing in the nightclub”
(részlet a fesztivál nevét adó Kiscsillag számból, Fishing on Orfű)

Nagy fesztiválkörképünkért pedig kattintsatok ide!

 

Nincs megjeleníthető cikk