Hosszú idő után újra Budapestre érkezik Tom Jones: a zseni, a mítosz, a legenda. Surrounded By Time koncertturnéjának egyik állomása július 12-én hazánkban lesz, mégpedig a vadonatúj MVM Dome-ban.

f21

Tom Jones, aki úgy énekel, hogy lecsukod a két szemed, hallgatod, hallgatod, s minden megszűnik körülötted. Ez egy új világ, egy más világ: Tom Jones világa. A hang és a zene világa. Lassan 60 éve. Az állandóság, mely kiteljesít. Surrounded By Time. Az új album, mely hosszú évekkel előzi meg a korát. A búcsú. Mint, aki nagyon hosszú útra indul, s nem tér vissza sohasem. S a régi dalok: Delilah, Sexbomb, Kiss. Mindegyik újrahangszerelve, újraértelmezve. Mert körülzár az idő. Mert lejárt az idő.

A világsztár június közepétől indult több, mint 50 helyszínes koncertkörútra Európába és Amerikába. Az idén 82 éves Tom Jones még mindig kirobbanó formában van, pedig néhány éve még ezt nyilatkozta: Tudod, pár éve nem voltam olyan jól. Amikor kijöttem a kórházból, meglátogattam az orvost, aki azt mondta, hogy az életkoromat figyelembe véve ideje lassítani. Na ez olyan volt, mint egy vörös rongy a bikának.

Sir Tom Jones egy élő legenda, számtalan rangos díj nyertese és elnyerte a világ legszexisebb férfija címet is. Karrierje több mint 50 évvel ezelőtt kezdődött, s máig a közönség és a kritikusok kedvence. Több mint 100 milliós lemezeladással és 36 Top 40-es slágerrel büszkélkedhet élete folyamán.

Néhány évvel ezelőtt, 2020 júniusában Tom Jones lemezkiadója felvetette a 80. születésnapjának megünneplését. Ebben a korban már gyakran használják „örökség” szót – és ez esetben nem ok nélkül. Ha az „örökségről” és Tom Jones-ról szeretnénk beszélni, nehéz eldönteni, hogy hol kezdjük. Azok a dalok, mint az It’s Not Unusual, a What’s New Pussycat, a Delilah, az I’ll Never Fall in Love Again, az If I Only Knew és a Sex Bomb, alig ölelik fel egy olyan zenei karrier egészét, amilyet Tom Jones neve fémjelez.

A 2021 áprilisában piacra került Sourrended By Time album joggal nevezhető igazi örökségnek, hisz olyan dalok kerültek rá, melyek nagy részét újra feldolgozták, vagy „félretették” és most jött el az az idő, hogy újra előkerüljenek.

Minden egyes Tom Jones koncert egy olyan varázslatos utazás, ahol zenei műfajok és korosztályok találkoznak, hangja és előadásmódja generációkat köt és hoz össze. Dalaiban ott van megannyi zenei stílus: a pop, a rhythm & blues, a country és a gospel.

Jegyek elérhetőek az eventim.hu weboldalán. Ne maradj le!

További információk: tomjones.comkrokodilrock.hu

Forrás & kiemelt kép: eventim.hu