Hétvégi albumajánló: Kasabian – For Crying Out Loud

0
Hétvégi albumajánló: Kasabian – For Crying Out Loud

A Kasabian 2017-ben, hatodikként megjelent, For Crying Out Loud című albuma igazi könnyed, feelgood alternatív-, indie rock, indie pop őrület, tökéletes nyáresti házibulikhoz, medencében ejtőzéshez, egy pohár fröccs vagy sör mellé.

Ez az album nem szeretne mélyenszántó, világmegváltó lenni, cserébe viszont szórakoztat, könnyed, igazi nyári slágereket találunk rajta. A cím ne tévesszen meg senkit, a számokat hallgatva senkinek sem a sírás jut eszébe, inkább önfeledten táncra perdülne és le sem ülne 51 percen keresztül, aztán ahogy vége, indítaná is előröl a 12 számot. Az idén 22 éves Kasabian mindig is ismert volt arról, hogy változatos stílusú zenéket játszanak, ami ennél a korongnál sincs másképp. Mindenféle stílust felsorakoztatnak a lemezen a punkosabb, indiesebb, pszichedelikusabb, hangzásoktól a popos dallamokig és rockos gitártémákig. Ez a sokféle hangzás olyanná teszi az egészet, mint egy utazást egy hullámvasúton, ami hol eszeveszett sebességgel rohan velünk a különböző hangzások között, hol pedig elszédít az őrült témákkal.

A Kasabian nem véletlen a nyári fesztiválok egyik kedvenc bandája, a zenéjük remekül illik a fesztiválok hangulatához, hatalmas bulit tudnak csinálni, ahogy azt többször is bebizonyították a Sziget Fesztiválon is. A For Crying Out Loud egy percig sem hagy unatkozni, sokadik hallgatásra is van mire rácsodálkozni, mindig egy kicsit más élményt ad, és közben tökéletes zenei élménnyel szórakoztat.

Őrületben nincs hiány a szövegekben sem, elég csak belehallgatnunk a You’re in Love with a Psycho című számba, de az Il Ray (The King) című számhoz készült videoklip is, amiben egy tébolyult nő feltámaszt egy királyt és egy napig mindenféle őrültséget csinálnak, hasonló élményt nyújt. Az egész album egy képtelen, elborult hangzásokat remekül integráló utazás, ami tökéletes, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, nem akarunk éppen a világ dolgain elmélkedni, csak elmerülni a zenében és élvezni azt.

Kiemelt kép: https://i.ytimg.com

Nincs megjeleníthető cikk