Heti koncertajánló – 2019. szeptember 9–15.

0
Heti koncertajánló – 2019. szeptember 9–15.

GranCanada
Szeptember 10. 20:00 Budapest, A38

Forrás: GranCanada Facebook-oldala

A Deck-szériában elsőkötetes szerzőké a főszerep, akik egy feltörekvő zenekar kíséretében állnak színpadra. A következő alkalommal, szeptember 10-én, Vöröskéry Dóra, Németh Gábor Dávid és a GranCanada közös produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. A GranCanadáról már olvashattatok nálunk: 2018 őszén alakultak, és tavasszal jelent meg a zenekar My favourite part című kislemeze, amit az Instantban mutattak be. Az A38 hajó sem idegen terep számukra, most pedig visszatérnek és fülledt R&B, soul és hiphop dallamokkal töltik meg a hajó teraszát.

Middlemist Red + Fran Palermo
Szeptember 12. 18:00 Budapest Park

Forrás: Budapest Park Facebook-oldala

Csütörtökön a Budapest Parkban másodszor és idén utoljára lesz látható a Fran Palermo és a Middlemist Red egy színpadon. Az idei Bánkitó fesztiválon már láthatta a közönség a 4+9 zenészt együtt, de aki arról lemaradt, az most meghallgathatja, hogy szól a tropical jungle rock és neo-pszichedelikus rock egymással kombinálva. Közös feldolgozások mellett egymás számait is előadják saját stílusukhoz alakítva, ami garantáltan egyedi élmény és hatalmas buli lesz. Aki kíváncsi, hogy szól a MMR Fran Palermosítva és fordítva, az mindenképpen nézzen be a Budapest Parkba szeptember 12-én.

Irie Maffia Baby Boom
Szeptember 13. 18:00 Budapest Park

Facebook, a hivatalos esemény borítóképe

Budapest egyik legnagyobb koncerthelyszínén, a Budapest Parkban tartja kései nyárzáróját az Irie Maffia. A zenekar 2005-ös alapítása óta folyamatosan egyre ismertebbé vált hazai szinten, ma már a magyar pop-keménymag oszlopos tagjai, rengeteg kollaboráció áll mögöttük. Egyúttal olyan dalok is, melyeket még az is hallott, aki alapjáraton nem a zenekar rajongója: ilyen például az Easy as One Two Three, amely 2015-ben a Sziget Fesztivál hivatalos himnusza volt, vagy a 2016-os Bajnok című dal, mely majdnem a futballválogatott EB-indulója lett, esetleg éppen a tavaly szilveszterkor bemutatott vígjáték, a B.U.É.K. betétdala, a Hajnali kör, melyet Marsalkó Dáviddal együtt készítettek. Sikerüket nemcsak zenei sokszínűségüknek, közvetlenségüknek, hatalmas energiájuknak köszönhetik, hanem annak az elszántságnak, vagy inkább elvetemültségnek, hogy vokalistájuk, Sena Dagadu kilenc hónapos terhesként is bevállalja, hogy színpadra lép. Épp emiatt kapta az e hét pénteki produkció a Baby boom nevet, a helyszín ajánlója szerint igazi babaváró bulira kell számítani, egy olyan közös táncra, ami egy ideig az utolsó lesz, a zenekar ugyanis kivesz egy kis szabadságot, és az élet más területeire koncentrál majd.

Morcheeba
Szeptember 14. 21:30 Balaton Piknik, balatonboglári Gömbkilátó

Facebook, a hivatalos esemény borítóképe

Idilli. Ez az első szó, ami eszembe jut a Morcheeba zenekarról. Megnyugvást sugalló dallamok, egy olyan világ közvetítése dalszövegen keresztül, melyben angyalok szállnak a kertben és a legnagyobb gond, hogy sirályok lopják a fagylaltot. Eklektikus. Ez a második szó, amellyel le tudnám írni az egyébként a múlt évezredben, 1995-ben alakult zenekart. Merítenek bluesból, pszichedelikus rockból, hiphopból, reggae-ből, de az elektronikus jelleg is feltűnik. Soha nem érezték magukat sztárnak, csupán sikeresnek, ami miatt hálásak is rajongóiknak, és néha nehezen is tudják elképzelni, hogy már több, mint 20 éve járják a világot. Több, mint egy tucatszor jártak már Magyarországon is, 2014-ben a VOLT fesztiválon, 2018-ban a Művészetek Völgyén. Ezúttal egy különleges rendezvényen adnak koncertet, Balatonbogláron, a híres Gömbkilátónál, az idei Balaton Piknik egyik legnagyobb neveként. Előttük, a kétnapos fesztivál második napján fellép még Jose Gonzales, argentín-svéd indie-folk énekes, Bebel Gilberto, a bossa nova királynője, valamint a Nubiyan Twist és Balla Zoltán, vagyis Galactic Jackson is.

Pál Utcai Fiúk
Szeptember 14., szombat 20:15 Budapest,
Kobuci kert

Forrás: kobuci.hu

A több, mint 30 éves múlttal rendelkező Pál Utcai Fiúk – hasonlóan az előző héten ajánlott Európa Kiadóhoz – korukat meghazudtolva, energiával telve játszanak több évtizedes repertoárjukból. Jelen koncert különlegessége, hogy a már-már underground himnuszokká érlelődött Bál, Régi évek, Csak úgy csinál és más régebbi trackek mellett új dalok is hallhatók lesznek a nemsokára megjelenő PUF lemezről. A zenekar több, mint 10 éve nem jelentetett meg albumot. A legutóbb megjelent, 2008-as Legelő a zenekar új oldalát mutatta meg, így joggal várható a PUF-tól egy újabb zenei frissülés, melybe majd a koncerten minden bizonnyal betekintést nyerhetünk.

A zenekar frontemberével, Lecskovics Gáborral nemrégiben portrét készítettünk, amely itt olvasható.

Szerzők: Feigl Zsófia, Szollár Zsófi, Novák Henrietta, Horváth Máté

Kiemelt kép: Irie Maffia Facebook, Marton Nagy Photo

Nincs megjeleníthető cikk