Heti koncertajánló – 2019. október 14–20.

0
Heti koncertajánló – 2019. október 14–20.

Tóth Vera és a Budapesti Jazz Orchestra (vendégek: Pásztor Anna, Vitáris Iván)
Október 17. 19:00 Szegedi Zsinagóga

Forrás: Tóth Vera hivatalos Facebook-oldala

Tóth Vera mindig hitt abban, hogy elengedhetetlen a különböző stílusok közötti kapcsolat a zenében. Dalait a jazz, blues, pop és a fekete zene jellemzi, amiket különleges hangszerelésben hallhat majd a közönség. Az előadást a húszéves Budapest Jazz Orchestrával, az Ivan & the Parazol frontemberével és Pásztor Annával, az Anna & the Barbies együttes énekesnőjével színesítik. Ez a koncert azoknak szól, akik szeretik a jó zenét, és akik szeretnének lelkileg feltöltődve hazatérni egy koncert után. A humor és a zene kettőse elengedhetetlen, Tóth Vera is ezt vallja és éli meg koncertjein, most sem lesz másként. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Henri Gonzo – Perez Dani duó
Október 17. 19:00 Budapest, UP Újpesti Rendezvénytér

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

A Fran Palermo két tagja, Henri és Dani rendszeresen adnak közös koncerteket, ahol a zenekar indies, jungle-rockos stílusát megtartva, mégis teljesen egyedi hangzásvilággal dolgozva alkotnak valami fantasztikusat egy gitárral, egy lábdobbal, egy kongával, valamint más ütős hangszerekkel. Nagyrészt feldolgozásokat játszanak, a repertoárjuk nagyon széles és változatos, így aki elmegy egy koncertre, sosem tudhatja előre, hogy most éppen mit fog hallani. Talán egy Beatles számot, The Growlerst, Oasist, Kings Of Leont vagy talán egy Fleet Foxes vagy Fools dalt, esetleg francia indie vagy pezsdítő latin dallamokat játszanak legközelebb? Csütörtökön kiderül, hogy most mik lesznek éppen terítéken, az viszont biztos, hogy megéri majd meghallgatni, bármit is dolgozzanak fel, mert annyira egyedi, különleges hangzást adnak a daloknak, hogy sokszor még jobb is lesz a végeredmény, mint az eredeti.

Árnyéknyúl lemezbemutató koncert
Október 19. 19:00 Debrecen, Nagyerdei Víztorony

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

„Tükörbe néztem és szemeztem egyet a világgal” – énekli Kovács Károly az Árnyéknyúl új, a hétvégén bemutatandó lemez előfutáraként közzétett, Fűben fekszem című dalban. A három alternatív rockot játszó fiatal számára a lemezbemutató nem csak szemezés, de csábító kacsintás is lesz a nagyvilággal és közönségével/közösségével, hisz a zenekarnak eddig csak egy kislemeze jelent meg 2018-ban. Bár magukról azt vallják, nem akarnak sztárok lenni, ki tudja, talán ez a nagylemez hozhatja majd meg nekik az áttörést. Mindenük megvan ahhoz, hogy országszerte hallgatott zenekar legyenek: egy kis 30Y-hangzás, gondolkodás szülte, szövegcentrikus dalok, egyszerűség, alázat. Na meg satisfying videóklip és arculat az új lemezhez, amitől azon nyomban fürdőbombákat akarsz vásárolni, és beledobálni a gumikacsákat a kádba. A koncertet egyébként igyekszik a zenekar a lehető legkülönlegesebbé tenni, fellép ezen az estén a nyíregyházi JURIJ is „kéz – és lábdobálós szocrok himnuszaival”, vendégzenekarként pedig a Madmike.

Ethnofil lemezbemutató
Október 19. 20:00 Budapest, Akvárium

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Szombaton az Akváriumban tartja lemezbemutató koncertjét az Ethnofil zenekar. Másfél évvel, a The Edge album után, október 10-én a hvg.hu-n debütált az AZIMUT. A többévnyi kísérletezés után most egy kifinomult alkotói koncepció eredményét hallhatja a nagyérdemű. „Az eddig kipróbált alkotó módszereink mostanra értek be igazán – sikerült az improvizációt és a tudatos tervezést megfelelő arányban vegyítenünk”– meséli Weil András, a zenekar billentyűse. Az album egyik előfutára az AZIMUTH volt, amely a 4. Klipszemlén is a jelöltek közt volt. Ez a lemez főként az improvizációnak ad teret és repíti el a hallgatót egy másik világba, ami felér egy varázslattal. A hattagú alkotóközösség előzenekara a GranCanada lesz. Új számokkal és meglepetésvendéggel is készülnek, s méltó módon melegítik be a színpadot és tüzelik fel a közönséget fülledt soul és R&B dallamokkal.

Szerzők: Szollár Zsófia, Feigl Zsófia, Horváth-Simon Eszter, Novák Henrietta

Kiemelt kép: Ethnofil hivatalos Facebook-oldala

Nincs megjeleníthető cikk