Heti koncertajánló – 2019. augusztus 26–31.

0
Heti koncertajánló – 2019. augusztus 26–31.

Carson Coma
Augusztus 26. 20:00 Budapest, PONTOON

Forrás: recorder.blog.hu

A 2018 nyarán alakult zenekar jellegzetes módon ötvözi a hatvanas évek pop- és beatzenéjét, a pszichedelikus rockot és a modern alternatív zenei műfajokat. Év elején jelent meg első nagylemezük, amin magyar és angol nyelvű számok egyaránt találhatóak, a dalokat pedig idén nyáron már többek között olyan hazai fesztiválok színpadára is elvitték, mint a Bánkitó, Művészetek Völgye vagy a SZIN. A PONTOON-on pedig remek zenéhez társul a hely különleges hangulata a Budai várra és a Lánchídra néző Duna-parttal.

Mörk
Augusztus 29. 19:00 Budapest, Ellátóház

Fotó: Szollár Zsófi

A tavalyi évhez hasonlóan idén is hatalmas koncerttel ünnepli születésnapját a Mörk frontembere, Zentai Márk. Az eleinte szinte kizárólag könnyedebb, szórakoztatóbb zenét játszó banda az utóbbi időben gyökeres változáson ment keresztül, melynek eredményeként igazi kavalkáddá alakultak át koncertjeik: aki csípi a dögös grúvokat, a funkyt, akár a pszichedelikus zenét, vagy a jazzt, netán koccintana a születésnapossal, annak ott a helye augusztus 29-én az Ellátóházban.

Ricsárdgír
Augusztus 30. 22:30 Szentendre, Barlang

Forrás: a38.hu

A Ricsárdgír egy laza, életvidám tagokból álló banda. Zenéjükben minden van a punktól kezdve a raven át a rapig, és mindez valahogy mégis teljesen összeáll. A szövegeikből nem hiányzik a szókimondás és a társadalomkritika, a koncertjeiken pedig garantáltan lehetetlen unatkozni. A szentendrei Barlangra egy egynapos kis “fesztivállal” készülnek, ami az Art-Fart Feszt nevet kapta. Előttük fellép még a Blue Tips és a The Keeymen is, majd a Ricsárdgír után az afterpartyra is maradhat, akiben maradt még erő.

Crossover Budapest – Illegál vol. 2.
Augusztus 31. 19:30 Budapest, Margit-sziget

Forrás: k-gráfia

Kemény Gabriella költő, művészeti menedzser által jött létre a Crossover Budapest, amely havonta egy alkalommal fiatal művészeknek biztosított lehetőséget a szárnyalásra. Nyárra szünetelni mentek, azonban nem hagyták teljesen egyedül a nagyérdeműt: Margit-szigeti koncert-piknikjeikkel invitálnak minden művészetkedvelőt a nyárünneplésre.

Augusztus 31-én kerül sor a Crossover nyárbúcsúztatójára. A belépés ingyenes, de egy zizinek vagy egy jó bornak örülnek a fellépők. Lesz zene, felolvasás és slam, minden mi a léleknek ingere. Bővebb információt a Crossover Budapest azonos című Facebook-oldalán találhattok.

Margaret Island – Legszebb színek 2019 turné
Augusztus 31. 20:00 Tokaji Fesztiválkatlan

Fotó: Lutor Katalin

Festői szépségű tájon zárja a nyarat a hazai könnyűzenei paletta egyik színfoltja, a Margaret Island. Az idén öt éves zenekar különleges koncertekkel ünnepli születésnapját: Legszebb színek turnéjuk állomásai között eddig a Szigligeti vár, az aggteleki Baradla-barlang, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Pannonhalmi Főapátság szerepelt. A koncertsorozatot a nyár utolsó napján Tokajban zárják, ahol a Heuréka Pop Orchestra komolyzenészeivel egészül ki a hétfős zenekar. Akusztikus és folk dallamok, megjelent három albumuk legnépszerűbb számai és a múlt héten debütált, a Balatonnál forgatott Házszám című daluk kötelező elemei lesznek az estének. Mindezt egy olyan felállással, akik egyre növekvő népszerűségük ellenére még mindig örömzenélésként élik meg fellépéseiket, legyenek azok a telt házas Budapest Parkban, vagy Zamárdiban egy vízibiciklin.

Szerzők: Feigl Zsófia, Novák Henrietta, Horváth-Simon Eszter, Szollár Zsófi

Kiemelt kép: btf.hu

Nincs megjeleníthető cikk