Ami nem megy, azt kár erőltetni – Vízipók a budapesti vízilabda EB kabalája

0
Ami nem megy, azt kár erőltetni – Vízipók a budapesti vízilabda EB kabalája

Talán még sokan emlékeznek Bol-dogra, akit-amit a 2017-es világbajnokságra szántak, de a nép nyomására, kis hercehurca után lecserélték, végül a vak pulikutya pótlására nem egy, hanem kettő figura érkezett. Ismerjük el, Lilly és Willy egész bájosra sikeredett, és a mostani kabala-trendeknek megfelelő lett. De hogy ez az év se teljen el ilyesfajta izgalmak nélkül, hétfőn mutatták be a januárban kezdődő vízilabda EB hivatalos kabalaállatát, Vízipók-csodapókot.

Az ötlet jó, hogy egy magyar rajzfilm karakterét használjuk, bár nem túl eredeti, viszont a Vízipókot mindenki ismeri, tudja társítani, sokan nőttek fel ezen a mesén, ráadásul még a vízhez is köze van. Hurrá, minden a legnagyobb rendben, gondolhatnánk, de nem, a kivitelezésbe csúszott egy aprócska hiba, tangát húztak rá, ami meg a varrások miatt tevepatát varázsolt a lába közé, a seggére varrtak két plusz lábat, amik ráadásul mint valami csökött végtagok lógnak a hátsó feléből, és egy légbuborékot, ezeken kívül teljesen rendben van. Még ezt az egyszerűnek tűnő másolási feladatot is elrontották.

A rajzfilmből ismert. Forrás: magyar.film.hu

A kommentelők meg darabjaira, azt is mondhatnánk, ízelt lábaira szedték az állatot, ilyen hozzászólások érkeztek: “Soha többet nem tudok ugyanúgy gondolni se a Vízipókra, se a tevepatára… Odalett egy-egy számomra kedves darabkája a gyerekkoromnak és felnőtt éveimnek. Köszi…”, “Bödőcs is megmondta: a plüssállat tervezők kihúzzák az M7-es hosszúságú kokaincsíkot reggel az asztalra”, “ez olyan, mint az oszd meg, vagy éjfélkor az ágyad mellett fog állni posztok”. Legalább a plüssfigurát nem barmolták el, az olyan, mint a mesében.

Kanyarodjunk egy kicsit vissza a múltba, hiszen nem ez a második eset, hogy Magyarországon nem sikerült értékelhető kabalát megvalósítani, a már említett Bol-dog mellett, bár kétségkívül ő volt eddig a mélypont, van pár. A teljesség igénye nélkül: Fradi-sas, Gedeon (MTK-liba), az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készült Hugoo, a Kakas, de legutóbb az ország egyik kézilabdás fellegvárában próbáltak újítani, és egy viking kalapácsost (aki leginkább Thorra hajaz) dobtak be a szurkolók szörnyülködésére.

Már a szervezők is elismerték, hogy Vízipók ember nagyságú megvalósítása zsákutca volt, és természetesen újratervezik. Ha elsőre nem megy, majd összejön másodikra, de el kellene gondolkodni, hogy fontosak-e a kabalaállatok, vagy inkább jobb lenne minden energiával a magyar sport fejlődésének útját megtalálni végre?!

Kiemelt kép: Vlv.hu

Nincs megjeleníthető cikk