Hard Rock Café – amikor két világ eggyé válik

0
Hard Rock Café – amikor két világ eggyé válik

A Hard Rock Café külföldön (főleg az USA-ban) hihetetlen népszerűségnek örvend, azonban itthon talán nem mindenki számára ismerős. A budapesti Hard Rock Café 2011 végén nyitott a belváros közepén, a Vörösmarty téren.

Minden Hard Rock Cafét talán egyfajta zenemúzeumként is lehetne emlegetni, ugyanis a falakon végig hírességek relikviái sorakoznak, az itthoniban például Paul McCartney és Eric Clapton gitárjait, Slash cilinderjét és bőrmellényét vagy éppen Mick Jagger öltönyét csodálhatjuk meg többek közt. A berendezés nagyon igényes, hozza az igazi Hard Rock Café hangulatot, a higiénia is rendben van. 

fotó: Tóth Bence
fotó: Hard Rock Café

 

Összesen 220 szék van az étteremben, plusz még a Hard Rock Shop, szóval igen tágas a belső tér a kis bejárathoz képest. Ha már a bejáratnál tartunk: hátrány a parkolás, mivel a Vörösmarty téren van, szóval autóval elég nehézkes megközelíteni.

A személyzet nagyon kedves és a hely arculatához hűen lazák, mi például jól elbeszélgettünk a pincérünkkel (igaz nem volt akkora pörgés éppen). Na de térjünk a lényegre: milyenek az ételek? Nos, a menü kifejezetten az amerikai konyhára fókuszál, salátáktól kezdve steakeken és melegszendvicseken át a hamburgerekig minden van. Mi ketten a hamburgerekre koncentráltunk, társam a Fiesta Burgert választotta, ami pikáns ízvilággal bír a jalapenonak köszönhetően, én pedig az Original Legendary Burger mellett tettem le a voksom.

fotó: Tóth Bence
fotó: Tóth Bence
fotó: Tóth Bence
fotó: Tóth Bence

Viszonylag gyorsan kiszolgáltak, kicsit félve haraptunk bele a burgerekbe, de nem okoztak csalódást. A hús tökéletesen lett megsütve, mellette a saláta, sajt, bacon, hagymakarika, paradicsom, valamint a sültkrumpli is kifogástalan minőségű volt. Közben még legurítottunk egy Electric Blues és egy Hurricane koktélt, csak hogy teljes legyen az élmény. Desszertként egy Hot Fudge Brownie-t kértünk, ami lényegében egy még forró brownie csokoládéöntettel és vaníliafagyival tálalva. Itt kezdtem talán igazat adni a Hard Rock Café egyik reklámszövegének: Nem tudsz boldogságot venni, de vehetsz egy Hot Fudge Brownie-t és a kettő majdnem ugyanaz. Mondanom sem kell, egy morzsát sem hagytunk meg.

fotó: Tóth Bence
fotó: Tóth Bence

Összességében szerintem a város egyik legjobb hamburgere a Hard Rock Caféban található, de persze ízlések és pofonok. Amit talán érdemes megemlíteni az, hogy mennyibe kerül egy ilyen mulatság: sajnos sokkal inkább a nyugati pénztárcákra vannak szabva az árak, a hamburgerek árai 3600-4200 forint között mozognak, mondhatni itallal együtt durván 5-6000 forintból lehet kijönni egy személyre, azonban tartsuk fejben, hogy azért nem egy McDonalds vagy egy Burger Kinghez hasonló minőségét és feelinget kapunk. Nem olcsó, de egyszer megéri kipróbálni, szerintem a többségetek elégedett lesz. Véleményem szerint 10/10 pont ez az étterem. 🙂

 

 

Nincs megjeleníthető cikk