#áthatás – Legyen Mi

0
#áthatás – Legyen Mi

Nem szeretem a túlzásba vitt, nyálelválasztást serkentő, tragikusan romantikus dolgokat. Legyen az egy könyv, film vagy éppen zene, ahol mindig ugyanaz a forgatókönyv. Kerülgetik egymást, aztán mikor végre valamelyik fél lép egyet előre, olyankor bezavarnak a barátok és/vagy a család, mert ebben a helyzetben egyedül már csak ők tudnak reálisan gondolkozni. Komolyan, Cortez és Reni melyik univerzumban tudna közösen érvényesülni? Mindez persze mit sem ér, mert a végén győz a szerelem. Mert a szerelem a legerősebb dolog a világon, mondják, és bár ne tennék. Vannak dolgok, amiket jobb csak csendben, magunkba nézve tudatosítani.

Szóval ezért van az, hogy a szerelem szó hallatán nem szívecske alakba szórt rózsaszirmokkal díszített baldachinos ágy, naplemente vagy már egyből Rómeó jut eszembe az ablak alatt, hanem Te. Pontosabban pár hétköznapi szó, melyekhez közösen kapcsolunk értéket. Hisz nem erről kéne szólnia? A világ legerősebb dolga ne hatalmas plüssmacikból és temérdek sok hamis ígéretből álljon. Legyen az, ami Mi vagyunk.

Legyen tejkaramella, amerikai palacsinta és Sherlock. Idővel pedig majd bővül még a szóhalmazunk. De, ahogy anno a kötelezővé vált Szent Johanna Gimi olvasása közben sem vágytam rá, úgy most sem akarok Cortez és Reni lenni veled. Nem kell az a „tökéletes” szerelem, ha már miénk az igazi.

Albert Virág

Kiemelt kép: Lutor Katalin szerk.

Nincs megjeleníthető cikk