Évadot zárt a Savaria Slam Poetry

0
Évadot zárt a Savaria Slam Poetry

Május 15-én az AGORA Művelődési – és Sportházban megtartotta a 2018/19-es évad utolsó slam poetry estjét a szombathelyi klub. Bár a szemeszterzárás és az érettségiforgatag kihatott a közönségre, így is szép számmal képviseltette magát a helyi kultúrakedvelő fiatalság.

Eltelt egy év az új helyszínen, ami egy pillanatra sem okozott gondot, vagy csalódást a Savaria Slam Poetrynek. A tavaly nyárvégi aggodalom, hogy mi lesz a költözés után az SSP-vel estéről estére csökkent, és egy összességében igencsak pozitív és élményekkel teli évadot tudhat maga mögött a csapat. A nézőszámokban sem volt nagy ingadozás, rendre megtelt a Sportház aulája, egyedül az évadzáró nem hozta az átlagot, de ezen a héten sem szégyenkezhettek a szervezők, nagyjából hatvan ember volt kíváncsi a tavasz utolsó szombathelyi slamszövegeire.

Fotó: Lutor Katalin

Az open mic etapon ezúttal is több slamszűz merészkedett fel a színpadra – ahogy ez a tavaszi időszakban már megszokottá vált – és a kezdők, akik még csak párszor mutatták meg magukat a közönségnek, az évadzárón ügyes és kreatív slamekkel igyekeztek bővíteni repertoárjukat és tapasztalataikat. Hallhattunk egy team-slamet is a felvezető szakaszban, ami az egész közönséget megnevettette kellemes, párkapcsolati vitákra kihegyezett humorával. A szervezők remélik, hogy az elmúlt időszakban bemutatkozó rengeteg slam-újonc a következő évadban is folytatja majd a szereplést, hiszen, ha így haladnak igencsak kibővül a verseny- és fellépőrepertoár. Az open mic végén, az évad csúcsára díszként egy SSP All – Star bemutatót is meghallgathatott a közönség, ahol a rutinosabb versenyzők olyan szövegeket hoztak el, amelyek korábban kiérdemelték az ötször tíz pontot a zsűritől.

És ahogy az lenni szokott az évadzárókon, természetesen a verseny téma nélküli volt, így a fellépők bátran kiszövegelhették a hozzájuk éppen legközelebb álló gondolatokat. Ezúttal kilenc versenyző mérte össze a tudását, és bár pontok tekintetében nem ez volt az évad legmagasabb átlagot hozó eseménye, az eredmény igencsak szoros volt. Igaz, az első három helyezett tisztán kirajzolódott, de a negyedik helyen hármas, az ötödik helyen pedig kettős holtverseny alakult ki, és ez a két hely is pusztán egy pontra volt egymástól.

Évadzáró dobogó:

I. Székely Zoárd

II. Császár Zoltán

III. Paukovics Gergely


Lutor Katalin galériája


Nincs megjeleníthető cikk