#áthatás – Betűvetés

0
#áthatás – Betűvetés

Az egyik népszerű budapesti kávézóban a harmadik chai tea latte elfogyasztása után egy sarokban ülő párra leszek figyelmes. Szomorúság árad mindkettejükről, a fiú arcán bűnbánatot vélek felfedezni. Lassan jutnak egyetértésre, nehezen tudják megbeszélni a problémáikat. Ölelkeznek – végre! – sóhajtok fel magamban, de ekkor nagy meglepetésemre egy boríték kerül elő, ami a lány remegő kezeiben köt ki. Felbontja, előhúz belőle egy gondosan összehajtott papírlapot. Arcára teljes döbbenet ül ki. Legszívesebben odamennék és megkérdezném tőle, hogy mit lát. Gyorsan észbe kapok, dolgozok tovább; ez az ő életük, nekem semmi közöm hozzá.

„Most akkor ezt rakjam el, vagy mi legyen?” – kérdezi a lány értetlenül, mire én azonnal felkapom a fejem, és felfedezem, hogy egy kézzel, gyöngybetűkkel írt levelet tart a kezében, „Mindennél jobban szeretlek!” utóirattal ellátva. Alighanem bocsánatkérő sorokkal indulhat és szerelmi vallomással zárulhat, ám a várva várt hatás mégis elmarad. Nincs egymás nyakába borulás, nincs „Én is szeretlek téged”, csak zavart heherészés és egy kicsúszó megjegyzés: „Azért köszi, de elég lett volna, ha emailben leírod”.

Pedig, ha átérezné mennyivel jobb néha egy kézzel írt sor. Számtalan előnye van a mai elektronikus kommunikációhoz képest – persze az alfa-generáció tagjai, a digitális bennszülöttek ezt már nem érthetik. De nem is foglalkozhatok ezzel, folytatom inkább a munkám, mert sosem jelenik meg a cikkem… online.

Kardos Laura

Nincs megjeleníthető cikk