Virtual Nature – Kuzma Eszter Júlia kiállítása

0
Virtual Nature – Kuzma Eszter Júlia kiállítása

Kuzma Eszter Júlia legújabb kiállítását, mely a Vírtual Nature nevet kapta április 3-ától 10-éig tekintheti meg a közönség Epreskertben.

A koncepció középpontjában a világunk fraktáltermészete áll. A fraktál lényege, hogy önhasonló, azaz a nagyítás minden szintjén azonos természetű. Az alkotókövek (elemek) viselkedése hasonló  a nagyobb alkotóelem viselkedésével. Ahogy kicsiben, úgy nagyban. A fraktáltermészet lényege, hogy a kicsiből fel lehet építeni a nagyot, ha ismerjük a fraktáltermészet szabályát. A legjobb példa egy növényi mag, amely méretét tekintve kicsi, de tartalmazza a nagy növény minden jellemzőjét.

Ebből az alapötletből bontakozott ki az, hogy a hologramok a legjobb szemléltető eszköz erre, ugyanis a hologram, nem más, mint egy háromdimenziós kép, mely valóságszerű mélységélességgel rendelkezik és kellően természetes anyagszerűséggel. A kapott kép térbeli, életszerű és körbejárható. 

Mivel a hologram szinte minden egyes pontja tárolja a kép minden egyes pontjának információját, a hologram tulajdonságai azonosak a fraktál viselkedésével. A virtuális kép megvalósításakor a különböző szoftverek használatával megszólalásig természetes látványt sikerül létrehozni, ami nem csoda, hiszen a világunk is fraktáltermészetű, az-az hasonló módon épül fel. Egy virtuális valóság jelenik meg előttünk, ami bár egy növényből indul ki, egy ember által alkotott kreálmány.

Facebook esemény itt.
Helyszín: Epreskert, Kálvária Bajza utca 41.

Kezdés: április 03. 19:00
Megnyitja: Vető Orsolya

Nincs megjeleníthető cikk