Újabb állomásához érkezett a Műhely Mozi – Következik a Kojot

0
Újabb állomásához érkezett a Műhely Mozi – Következik a Kojot

Paolo Sorrentino A nagy szépség című filmjével nyitotta meg második, őszi évadát a Műhely Mozi, a Savaria Irodalmi Műhely filmes blokkja: az egészen különleges olasz filmalkotás után a hazai filmművészet egy hányatott sorsú darabját tekinti meg a filmklub.

Kostyál Márk meglehetősen különös körülmények között bemutatott, majd szinte teljesen eltüntetett Kojot című mozija napjaink (?) vidéki Magyarországának problémáit járja körül: szorongás, kilátástalanság, kiskirályok kiépülő hatalma; ezt övezi olyan egyetemes dilemmákkal, mint a fizikai-szellemi örökség elfogadása vagy a számunkra kijelölt út felvállalása. Az AGORA-Savaria Filmszínházban, 25-én, csütörtök este 20:00-tól tartott vetítés kuriózum voltát az f21.hu filmről írt kritikája is megerősíti, amikor az elérhetetlenségről értekezik:

Az ellehetetlenítés a film megjelenése óta szinte azonnal követhető volt, a mozikból botrányosan rövid idő után lekerült a műsorról, reklámot pedig szinte semmilyen formában nem kapott. Ennek ellenére kedvelt meghívottja volt a külföldi filmes összejöveteleknek, ilyen a szerbiai Palicsi Filmfesztivál – ahol magam is először láttam – viszont utána hiába vártam, hogy a mozik valamelyikében újranézzem, később sem tűzték újra műsorra (csak a szegedi Belvárosi Mozi szervezett egyalkalmas közönségtalálkozóval egybekötött vetítést).

A Műhely Mozira a belépő a szokott módon 800 Ft, a vetítés a mozi Kamaratermében lesz; a szervezők a film után minden nézőt várnak egy közös, sörözéssel egybekötött beszélgetésre, hiszen a jó filmek nem a stáblistáig tartanak.

Kiemelt kép: port.hu

Nincs megjeleníthető cikk