Második évadával jelentkezik a Műhely Mozi – Terítéken A nagy szépség

0
Második évadával jelentkezik a Műhely Mozi – Terítéken A nagy szépség

A Műhely Mozi a Savaria Irodalmi Műhely filmes fiókjaként indult el 2018 tavaszán: a cél az volt, hogy a szombathelyi fiatalok igényes, mély szellemi energiákat megmozgató filmélményekkel legyenek gazdagabbak, amelyeket később közösségi formában, jellemzően egy tartalmas beszélgetés során fel is dolgozzanak. A Műhely szervezői a nagy érdeklődésre tekintettel egy új, őszi mozi-évaddal és emlékezetes alkotásokkal jelentkeznek.

Amíg a Savaira Irodalmi Műhely “ébren álmodik”, addig hiányoznak Szombathelyről a pubok és kávéházak mélyén tartott, versfelolvasással egybekötött összebújós esték; az AGORA-Savaria Filmszínház azonban segített egy másik, egy kedves terv megvalósításában. Ez lett a vasi megyeszékhelyen hiánypótló, elsősorban egyetemistáknak és középiskolásoknak szóló filmklub.

Jön az utolsó Műhely Mozi – Terítéken a Szárnyas fejvadász 2049

Az előző évad változatos filmszemlét, ezzel párhuzamosan pedig tanulságos eszmecseréket tartogatott: az esteknek nemcsak a hangulata, hanem a résztvevők létszáma is pozitív megerősítéssel szolgált arra nézve, hogy az önzetlennek szánt kezdeményezés egészen biztosan megéri a második felvonását is. Az új filmes listát, hasonlóan a tavaszihoz, részint a személyes preferenciák, részint pedig a lehetőségek határozzák meg, ugyanakkor alapvető választási elv volt, hogy esztétikai minőségében és nemritkán képi világában is kimagasló alkotás legyen az adott mű; ugyanakkor a célok közé tartozik az aktualitás is, a Műhely Mozi nem filmmúzeumként szeretne működni.

A Műhely Mozi egyetemisták ötlete volt

Az ősz első filmje Paolo Sorrentino mozija, A nagy szépség lesz. Az olasz rendező és forgatókönyvíró Ifjúság című filmje már a tavaszi felhozatalban helyet kapott, A nagy szépséget pedig október 11-én, csütörtök este vetíti a mozi a felújított kamarateremben, a kezdés időpontja 20:30. A belépő a szokott módon 800 Ft, a filmet felirattal, szünet nélkül játsszák. A film után a szombathelyi Malom Sörözőben várják a szervezők azokat, akik egy korsó sör mellett szívesen beszélgetnek a látottakról.

Az esemény: https://www.facebook.com/events/181767349329240/

Kiemelt kép: player.bfi.org.uk

Nincs megjeleníthető cikk