Szabó Benedek és a Galaxisok – Szerda esti akusztik

0
Szabó Benedek és a Galaxisok – Szerda esti akusztik

2019-ben már negyedik alkalommal tölti meg az akusztikus hangzásvilág hamisítatlan hangulata az AGORA Művelődési- és Sportház auláját. A rendre más típusú rendezvényeket maradéktalanul kielégítő tér ezúttal a 2018-ban új lemezzel (Lehet, hogy rólad álmodtam) előrukkoló Szabó Benedek és a Galaxisok zenekar koncertjének ad otthont április 3-án 20 órától.

Az együttest 2013 tavaszán alapította az akkor huszonhat éves Szabó Benedek, akit egyesek sokan máris Cseh Tamáshoz, vagy Lovasi Andráshoz hasonlítanak. A szerzői kiadásban megjelent Kapuzárási Piknik és A legszebb éveink lemezek a kor huszonéveseinek kétségeit, vágyait és félelmeit dolgozzák fel. A lemezek hangzásvilágára leginkább Cseh Tamás, a Neutral Milk Hotel, az Illés, a The Magnetic Fields és a Kaláka volt hatással. A következő két lemezük a Focipályákon sétálsz éjszaka és a Lehet, hogy rólad álmodtam teljesen új irányt jelent a zenekar életében, a továbbra is egyedi dalszövegek sokkal komolyabb zenei alátámasztást kaptak.  

“A Szabó Benedek és a Galaxisok egy zenekar, ami hat éve létezik, megjelentetett négy lemezt, ezek közül egyet alig ismer valaki, egyet mindenki imád, egyre azt mondták, hogy sajnos nem olyan, mint az előző kettő, aztán mégis ezen lett a legtöbb sláger, a negyediktől meg általában félnek, mint a tűztől. Aki az elmúlt hat évben nem követte a zenekar pályáját, annak szerencsére egy koncert alatt össze tudjuk foglalni, miről szól ez az egész. Arról, hogy mindegy, mit csinálunk, a végén úgyis mind meghalunk.”


A Szent Márton-kártya kedvezmény csak az ELŐVÉTELBEN, személyesen a jegyirodában megvásárolt jegyek esetén érvényesíthető.

Jegyár: 1.300 Ft, Szent Márton kedvezménnyel: 1.100 Ft

A koncertek a Hangfoglaló Program támogatásával valósulnak meg.

Kiemelt kép: AGORA Savaria

Bemutatkozás forrása: http://kalakafesztival.hu


Nincs megjeleníthető cikk