Pilinszky János-diákkonferencia a SEK-en

0
Pilinszky János-diákkonferencia a SEK-en

A Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Esztétikai, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete szeretettel meghívja Önt Pilinszky János születésének 95. évfordulójára rendezett diákkonferenciára

 

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi tér 2., „D” épület, Fszt. I-es terem

Időpont: 2016. 11. 24. 15:00–20:00

A 2013-ban rendezett Nagy Füzet-, a 2014-es Átírások– és a 2015 őszén rendezett József Attila-konferencia sikere reményeink szerint hagyománnyá tette az Intézet által szervezett diákkonferenciákat, amelyeken hallgatók és tanáraik oszthatják meg egymással tudományos igényű kutatásaikat valamely téma vagy egy-egy szerző életműve kapcsán. Az irodalomtudományi-irodalomtörténeti előadások mellett színvonalas zenés műsor is várja a hallgatóságot, amelyet a Zenei Intézeti Tanszék diákjai adnak elő. Az eseményt Dr. Katona Attila mb. dékán nyitja meg, elnöke Dr. Czetter Ibolya intézetigazgató.

Pilinszky János a 20. század második felének egyik legjelentősebb magyar költője, az Újhold nemzedékének halhatatlan alakja. Műveiben állandó motívumok korának tragikus eseményei, az élet stációi, a mély hit, emberi magány és a tiszta erkölcs választásának kérdése. Legismertebb műve a Fűzfa Balázs irodalomtörténész által összeállított 12 legszebb magyar vers közé is bekerült Apokrif című verse.

kesz

 

Nincs megjeleníthető cikk