Összehozni az embereket egy asztal körül – Társasjáték Délután a Hangvillában

0
Összehozni az embereket egy asztal körül – Társasjáték Délután a Hangvillában

Szoktál társasozni? Számítógép ellen vagy egy idegennel a világ túlsó végéről? Képzeld el mindezt egy hatalmas, világos térben, tele emberekkel a legkülönbözőbb generációkból, párszáz kézzel fogható társassal, amelyek közül szabadon válogathatsz egész délután. Gyere te is barátaiddal, családoddal június 22-én a veszprémi Hangvillába!

Harmadik születésnapját ünnepli a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület. Az egyesület minden hónapban megrendezett, ingyenes programja, a Családi Társasjáték Délután, ahol közel 200 társasjáték közül választhatjuk ki a hozzánk legközelebb állót, amelyeket játékmesterek segítségével tanulhatunk be. Kik ők? Három évvel ezelőtt még csak néhány lelkes egyetemistából állt csapatuk.


„Azóta küldetésünkké alakult a társasjátékozás szeretetének terjesztése. Ennek két fő oka van. Az egyszerűbbik, hogy szeretnénk az emberek fejében újraírni a társasjátékokról alkotott régi sztereotípiákat (gyerekeknek való és hosszú/unalmas, mint a Gazdálkodj okosan! vagy a Ki nevet a végén?). A másik ok, hogy a modern kor digitális eszközei hiába kötik össze a távoli embereket, ha közben az egy lakásban élőket eltávolítják egymástól. Egyre csökken (főleg a fiatalok körében) a valódi személyes kapcsolatok száma és minősége. A társasjátékozás hús-vér embereket hoz össze egy asztal körül. Barátságokat teremt és kikerülhetetlenül interakciókat generál, miközben még fejleszti is a játékosokat. Ezeket mi már akkor is tapasztaltuk, amikor elkezdtük az egyesületet.”
– nyilatkozta a rendezvény főszervezője, Karcagi Péter az f21.hu-nak.


Fotó: Szabó Dániel

A délután célja mindig is az volt, hogy minél több emberrel ismertessék meg ezt az élvezetes kikapcsolódást. Sikerült is: az eleinte 20-40 résztvevő 200-300 fős vendégsereggé növekedett. Ehhez már elengedhetetlen a profi szervezés, ami náluk már kezdetekben is jellemző volt, és ahogy a rendezvény népszerűbbé válik, úgy egyre összetettebb háttérmunka szükséges – az ütemezésre, a szervezési feladatok beosztására már ezen a héten sor kerül.

A rendezvény hároméves fennállásának alkalmából ezúttal torták és több tombolanyeremény fogja várni a vendégeket, mint máskor. De nemcsak a lakosság, hanem a többi egyesület felé is nyitnak: a szervezők ezúttal meghívtak az országból több klubot, hogy vegyenek részt az esemény előtti minikonferencián, ahol megosztják egymással tapasztalataikat.

Legyél te is kincsvadász, görög istenség, kalóz, kém, western hős, birodalomépítő vagy alkimista! Kártyázz, játssz pihentető vagy gondolkodtató stratégiai játékkal!

Mikor? – Június 22., 13.00-19.00
Hol? – Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont
Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2.

Facebook-esemény

Kiemelt kép: Szabó Dániel

Nincs megjeleníthető cikk