Kilenc ok, amiért az Ördögkatlan a kedvenc fesztiválom – Szalai Barbara programajánlója

0
Kilenc ok, amiért az Ördögkatlan a kedvenc fesztiválom – Szalai Barbara programajánlója

Szalai Barbara újságírónk hatalmas rajongója a nagyharsányi Ördögkatlan Fesztiválnak, ezért tapasztalataiból és élményeiből összeállított egy listát, amelyben azokat a dolgokat találjátok meg, amik igazán különlegessé teszik a rendezvényt: 

1. Helyi borok

Szerencsére a Villányi-hegységben vagyunk, úgyhogy van borból bőven. Hordóból csapolják neked, nagyon finom, és nagyon olcsó. Csak semmi tabletta!

2. Kontrasztok

Reggel még békésen jógázgatsz, elmész egy workshopra, megnézel egy színdarabot, aztán hirtelen egy ütős-zúzós-meghalós koncerten találod magad. Ez ilyen.

 

3. Felhozatal

Nem csak a programokra gondolok itt – nyilván abból is van 1000, szó szerint – de a társaság is eszméletlen. Laza szülők kisgyerekekkel, hippik, de azok az igazi, 70-es évekből maradtak, egyetemisták, fiatal felnőttek és nagyszülők. Itt aztán mindenki megfordul, és meg is találják a nekik valót a műsorfüzetben.

4. Környezet

A fesztivál több kicsi faluban foglal helyet, eszméletlen vidékeken. A Villányi-hegység határolja, igazi csodavilág. És akkor még nem láttuk a Vylyan Teraszt!

5. Közvetlenség

Itt nincsenek ismeretlenek, egy nagy család az egész. Mindenki fesztiválozónak számít, a fellépőkkel együtt. Beck Zoli hozza az egész családját, Mucsi Zoltán köztünk flangál, a szervezők is itt mezítlábaznak, a Wombo Orchestra meg biztos, hogy épp valamire bulizik, ha éppen nem koncertet ad.

6. Apropó, Wombo Orchestra

Először nem értettem, miért van mindenki annyira oda ezért a francia zenekarért. Hát, még sosem sámán táncoltam akkorákat, mint életem első Wombo koncertjén! Hatalmas őrület, hatalmas szívekkel.

Wombo Orchestra teljes legénysége és a rajongók. Forrás: facebook.com

7. Biztonság

Minden évben sikerül elhagyni valamit, tavaly például a telefonomat. Már nem félek, mert úgyis visszakerül.

8. Szabadság

Persze, klisének hangzik, de ez az a hely, ahol tényleg 100%-ban szabadnak érzem magam. Egész nap mezítláb járok, a legjobb emberekkel vagyok, a legjobb helyen. Hagyjuk otthon a megfelelési vágyakat, meg mindenféle hasonló nonszenszt. Az ilyesmi nem fér el a Katlanban.

9. Nem vagyunk normálisak!

A megnyitón Törőcsik Mari beszél, telefonon keresztül. Beszédét minden évben a fesztivál szlogenjével zárja: “Nem vagyunk normálisak!” És mennyire igaza van. Itt aztán tényleg az vagy, aki lenni akarsz. Ezen a helyen senki sem normális, de pont ezért szeretjük egymást annyira.

Nincs megjeleníthető cikk