„Fishing on Orfű, dancing in the nightclub” – Vár a 11. Fishing On Orfű

0
„Fishing on Orfű, dancing in the nightclub” – Vár a 11. Fishing On Orfű

Immáron 11. alkalommal veszik birtokba a zenészek az orfűi Panoráma campinget. A Pécsi-tó és környéke június 20. és 23. között ad otthont a tavalyi évben „A zenészek kedvenc fesztiváljának” választott Fishing On Orfűnek.

Akik már jártak Fishingen’, pontosan tudják, hogy itt a koncertek fergetegesek, a helyszín gyönyörű, a hangulat barátságos és családias, és a napközbeni off-programok is a lehető legszínesebbek. A szervezők idén is készülnek rengeteg rendezvénnyel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A FOO-Színházkertben többek között olyan fellépők gazdagítják a fesztivál színházi felhozatalát, mint Udvaros Dorottya (Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő) és Jordán Tamás ( Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, főiskolai docens, érdemes művész, a Weöres Sándor Színház igazgatója). Itt lesz a mindig egyszeri Kortalan kortárs valamint az E-mancik előadása, A női lét elviselhetetlen könnyűsége is.

A zenei fellépők soraiban már megszokott és új nevekre is bukkanhatunk, mint például a 30Y, az Ivan&the Parazol, a Quimby, vagy a The Subways, akik Angliából érkeznek.

A Pagony Gyermekbirodalomban a családosokat várják zenés foglalkozásokkal és mesejógával.  Ki lehet próbálni a Pagony társas- és kártyajátékait, az olvasósarokban pedig egy kis pihenő gyanánt el lehet mélyülni a könyvekbe. A Pagony könyveit a rendezvényen meg is vásárolhatják az érdeklődők.

A Hosszúlépés ‘tókerülő’ Fröccstúra egész napos programján – immár hagyományosan – együtt jár a zene, a finom bor, a helyi étel és az orfűi táj. A magyarhertelendi sörfőzdébe vezet az FOO Sörtúra, ahol a legfinomabb, legkülönlegesebb kézműves sörök mellé bográcsos étel, főzdelátogatás és blues koncert teremt elképesztő hangulatot. Idén indul az Orfűi Mesetúra, ahol három állomáson keresztül egy kifejezetten erre az alkalomra írt mese köti majd össze az eseményeket kicsiknek és nagyoknak. A Konyhakör csapata a fesztivál tetején található présház udvarában pop-up vacsorákkal várják az érdeklődőket. A varázslatos Kovácsszénáját és Abaligetet gasztrotúrákkal és kézműves foglalkozásokkal fedezhetjük fel. Mindezek mellett rengeteg gasztronómiai érdekesség, sportprogramok, gyalogtúrák, bringatúrák, sárkánytúra, rekeszépítés és zsonglőrködés minden mennyiségben, a legaktívabb fesztiválozóknak is.

Minderről a niki@fishingonorfu.hu címen, vagy a helyszínen, a fesztiválon felállított off-bódénál bővebb tájékoztatást is kaphatunk.

A fesztivál sikerét az is mutatja, hogy több hónappal a kapunyitás előtt a bérletek elfogynak, és alig egy hónappal a start előtt már csak napijegyek érhetők el, ezek is korlátozott számban.

Aki pedig már nem bír várni június 20-ig, vagy csak nosztalgiázna egyet, esetleg most ismerkedne a „Fishing” fogalmával, annak bátran ajánljuk a Fishing-archívumot.

Kiemelt kép: www.fishingonorfu.hu

 

Nincs megjeleníthető cikk