Ezeket a karácsonyi vásárokat érdemes felkeresned!

0
Ezeket a karácsonyi vásárokat érdemes felkeresned!
Processed with VSCO with hb2 preset

Itt a december, és mindannyian tudjuk ez mivel jár. Budapesten és a kisebb vidéki városokban is már javában állnak a szebbnél szebb karácsonyi vásárok, amelyek rendkívül változatos kínálattal várják a látogatókat. Ha valaki nem tudná, melyiket válassza, itt egy kis segítség.

A Bazilika előtt álló karácsonyi vásárt – ami egyébként egészen eltart a Vörösmarty térig – a tavalyi évben beválasztották Európa legszebb karácsonyi vásárai közé, ahol éppen csak a dobogóról lecsúszva a negyedik helyet szerezte meg. Ez nem is olyan meglepő, hiszen az impozáns ledsorok, a kreatív, de ugyanakkor hangulatos világítás, a modern és a hagyományos kínálat keveredése remekül valósul meg Budapest fő karácsonyi vásárán, amit minden évben már-már kötelező jellegű meglátogatni. Az odalátogatók különleges programokon is részt vehetnek, amik csak fokozzák a már így is meglévő ünnepi hangulatot. A programokról itt olvashattok bővebben.

Fotó: Kovács Andrea

Akik kerülnék a tömeget, azoknak akad más lehetőség is Budapesten. Az Újbuda-központnál felállított kisebb, de annál hangulatosabb karácsonyi vásárban is forralt-bor illat terjed, és persze innen sem hiányozhat látványos ledvilágítás. Az Allee mellett lévő vásár azonban nemcsak az újbudaiaké, akik családdal vagy kisállattal szeretnének egy jót vásározni, azoknak ezt ajánljuk.

Fotó: Balsay Dorina

Akik az ország keleti részén élnek, azoknak elég Debrecenig autókázni, a „maradandóság városában” ugyanis a karácsonyi vásár is maradandó, már mondhatni tradíció. A Nagytemplom előtt sorakozó bódék sora remek lehetőséget nyújt egy kis karácsonyi hangulatgyűjtésre, de akár a fa alá kerülő ajándékokat is beszerezhetjük itt. A Piac utca, mint minden évben, idén is csillog-villog, sőt az óriáskerék is már a megszokott helyén áll.

Fotó: Németh Nelli

Az ország nyugati fele sem maradhat vásár nélkül, már Szombathelyen is kezdetét vette a karácsonyi szezon, a Fő téren felállított karácsonyi vásárban is kigyúltak a fények. A hangulat remek, forralt bor biztosan van, és ajándékokat is lehet venni. Mi kellhet még?  A karácsonyi vásár megnyitójáról itt olvashattok bővebben.

Fotó: Lutor Katalin

Miskolcra is érdemes lehet ellátogatni a közelben élőknek. A “kicsi a bors, de erős” közmondás talán itt is megállja a helyét. A miskolci vásár bár nem a legnagyobb, de annál menőbb, sőt még egy óriáskerék is várja az odalátogatókat a Szent István téren. Közelben élőknek vétek lenne kihagyni.

Fotó: Farkas Evelin
Kiemelt kép: Kovács Andi fotója

Nincs megjeleníthető cikk