31! – 3 folyó, 1 sziget, összművészet

0
31! – 3 folyó, 1 sziget, összművészet

„Egy város, ezer élmény”: Ahogy a szlogen is mutatja, Győr számtalan kulturális és gasztronómiai eseménnyel csábítja a látogatókat. Ezek közül a legújabb a 31! 3 folyó, 1 sziget összművészeti fesztivál, mely július 27. és 29. között várja az érdeklődőket. A fesztivál helyszíne a város jellegzetes, nem mellesleg az egyik legszebb része, a Radó-sziget és a Rába folyó partja.

A három napos fesztivál alatt a művészeti ágak színes palettájáról válogathatnak az érdeklődők. A várható programok között szerepel fényjáték, táncbemutatók, koncertek, fotókiállítás, irodalmi találkozó és est, közösségi festés, gasztronómiai -és építészeti előadás.

A szervezésért felelős Győri Művészeti és Fesztivál Központ elmondása szerint az összművészeti fesztivál kettős céllal jött létre. Először is magas színvonalú kulturális szórakoztatást szeretnének nyújtani a fiataloknak, bevonva ezzel őket a művészetek és kultúra több területére. A másik célja pedig a hagyományteremtés lenne, amely remélhetőleg hosszú és sikeres jövő előtt áll.

A rendezvény ideje alatt fénybe öltöztetik a Püspökvárat, valamint a régi Spartacus Csónakházat. A látványos esti műsorokról a Fényszórók egyesület gondoskodik majd. Az ő munkáikkal találkozhattunk többek között a Zsolnay Fesztiválon, a Művészetek Völgyén és a Budapest Folk Festen. A fényjátékra az összművészeti fesztivál mindhárom napján este nyolc és tizenegy között kerül majd sor. A vetített képek között várhatóan Győr több nevezetes látnivalója is megelevenedik.

Az irodalmat kedvelők is széles kínálatból válogathatnak a programok között. Szombaton Irodalmi Kávéház, vasárnap pedig #VersChat, illetve GreCSÓKOLlár (Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi programja) várja az érdeklődőket. Emellett meghívott vendég Dvorák Gábor és Patka Heléna.

Végül, de nem utolsó sorban, számos zenekar lép fel a Radó-szigeten felállított színpadon. Koncertet ad többek között ByeAlex és a Slepp, a Fák Alatt Zenekar, a Patikadomb, a Seven Seconds in the Future, a Csillagom és a Blahalouisiana.

A programok, melyek már a koradélutáni órákban elkezdődnek, mindenki számára ingyenesen látogathatók. A részletes programok és helyszínek itt elérhetőek.

Kiemelt kép: 31! – 3 folyó, 1 sziget, összművészet hivatalos

Nincs megjeleníthető cikk