Tükröt tart, összetör és meggörbít – Savaria Slam Poetry klubest a Pistonsban

0
Tükröt tart, összetör és meggörbít – Savaria Slam Poetry klubest a Pistonsban

Izgalmas kellékekkel, még izgalmasabb nyereményekkel és őrületes hangulattal telt a Savaria Slam Poetry márciusi klubestje.

Az állandósult rendezvényeknek akarva akaratlanul is meg lehet figyelni a fejlődési ívét. Nos, ezen a hullámvasúton jelenleg csak felfelé van. Az SSP csapata kirobbanó: a két host Székely Zoárd és Varga Mátyás gondoskodnak az alaphangulatról, az üresjáratokban és cigiszünetekben jobbnál jobb aláfestő zenékről és persze arról, hogy minden slammer megkapja a magának valót a rövid konferáló szövegekben.

Ami a legfontosabb egy ilyen közegben, az az utánpótlás. Úgy tűnik nem lesz belőle hiány, hiszen az utóbbi esteken szinte kivétel nélkül mindig avattak újabb és újabb slamszüzeket. Igen, igen: szüzességet nem csak úgy lehet elveszíteni, ahogy a kedves olvasó gondolja. Ez az a hely, ahol mindenki elmondhatja mi bántja, mit csinálna máshogy, mit csinált volna máshogy. Innét nem kell bezárt gondolatokkal hazamenni. A színpad és a slammereknek szánt figyelem bármire kihasználható: kiabálásra, színpadon táncolásra, esti mese olvasásra, random Kassák-szavalásra. Ez mind meg is történt szerda este a Pistons padlásán. Felkerült egy édes piros fotel, aminek a karfájára mindenki szívesen odakuporodott volna, amíg Paukovics Gergely ‘Pogi’ egy Benedek Elek könyvbe rejtett tabletről olvasta fel esti mesének szánt versenyszövegét. Závada Peti után szabadon a “benned alszom el…”.

A versenytéma csupán egy rövid szócska volt: tükör. S bár ars poeticákból, önmagunkkal való szembenézésből korábban sem volt hiány, most a tükör-téma kapcsán ez megsokszorozódott. Kaptunk mi itt görbetükröt, törött tükröt, nyereménynek ikertükröt (Lackfi kötet is on), s talán ismét közelebb kerültünk valami végtelenbe hajló értelemhez. A szövegek nem csak a hallgatósághoz, sőt önmagunkhoz talán még közelebb visznek minket. Tükröt tartunk látszólag a világnak. De valójában – ami nem látszik – a tükörnek is két oldala van. Így senki sem kivétel: mindenki azt látja, amitől a legtöbbször fél – saját magát.

A verseny eredménye:

I. helyezett: Paukovics Gergely
II. helyezett: Székely Zoárd
III. helyezett: Lutor Katalin

A következő klub est időpontja: 2018. április 18.

Nincs megjeleníthető cikk