Mekkora az Élet-tered? – A Savaria Slam Poetry áprilisi estje

0
Mekkora az Élet-tered? – A Savaria Slam Poetry áprilisi estje

 Egyáltalán mi az az élet-tér? Egy telefon, egy szoba, park, egy város vagy az egész világ? Erre is kerestük a választ 2018. április 18-án a Pistons Pub padlásán a Savaria Slam Poetry e havi alkalmán.

2018 az újítások éve a Savaria Slam Poetry számára. Workshopok, nyereményjátékok, áprilisban pedig bebizonyította a csapat, hogy nincs megállás. A fantasztikus hangulatról rengeteg jó hírrel és egy-egy sztorival két sziporkázó egyéniség Székely Zoárd ‘Zozi’ és Varga Mátyás ‘WoK’ gondoskodtak, ahogy azt az elmúlt időszakban már megszokhattuk. Zozi és Paukovics Gergely ‘Pogi’ továbbjutottak a Team Slam Országos Bajnokság elődöntőjébéből, tehát az SSP képviseletében ők robognak majd tovább a döntőbe. A bajnokságon elhangzó slamet is előadták. 

Tengler Gergely ‘TG’ a Sopianae Slam Klub tagja

Az Open Micon hol magvas gondolatok, hol szórakoztató vagy mély szövegek ragadtak magukkal minket. Szóval nevetésből, valamint a szünetekben beiktatott tartalmas beszélgetésekből most sem volt hiány. Ahogy utánpótlásból sem, ugyanis az openen nem kevesebb, mint három slam-szüzet avattak a Pistons padlásának színpadán.

Az Open Mic zárásaként színpadra léptek a pécsi Sopianae Slam Klubot képviselő vendégek. Elkápráztatott, megnevettetett és lenyűgözött minket Hetesi Júlia, Tengler Gergely ‘TG’, Dénes Szilveszter és Szép Gergely.

A verseny témája az Élet-tér volt, ezzel teret engedve minden versenyzőnek, hogy kibontsa, mit is jelent neki az, hogy élet-tér. Egy konkrét teret? A gyerekkor emlékeit, az ösztönszerűen ismert, eldugott kis utcákat? Mélyen gondolkodóba estünk, mi is az életterünk, és mekkora is valójában? Egy telefon? Egy szoba? Egy lakás, egy világ vagy csak az internet maga?

A dobogósok: Szép Gergely, Paukovics Gergely, Varga Mátyás

A verseny végeredménye:

I. Paukovics Gergely ‘Pogi’
II.Varga Matyás ‘WoK’
III. Szép Gergely

A következő alkalom a slam poetry workshop lesz, május 9-én, szerdán a Spricc romkocsmában.


Lutor Katalin galériája


Nincs megjeleníthető cikk