Az elmaradt márciusi koncert után alaposan kárpótolta közönségét a Fran Palermo. A hétfői fellépés ellenére is telt ház volt az A38 Hajón.

A Fran Palermo megalakulásának hatodik évét ünnepelte április 16-án az A38 Hajón. Henri Gonzo elmondása szerint annak idején valamikor tavasszal kezdődött minden, ezért tervezték eredetileg március végére a koncertet, csak aztán közbe szólt egy erdélyi fellépés, aminek sajnálatos következményei lettek.

Arról már beszélgettünk Henrivel, hogy hogyan repedt el a bordája, amiért végül el kellett napolni a koncertet. Egy új saját dalt és egy feldolgozást ígért akkor a dalszerző, ebből végül két feldolgozás lett: Francoise Hady L’amour de Temps című klasszikusa és a The Brian Jonestown Massacre 2014-es Vad Hande Med Dem című svéd nyelvű szerzeményének átirata. Látszott, hogy élvezik, szinte extázisba kerültek a színpadon.

Henrin nyoma se volt annak, hogy több hetet feküdt gipszben – a Fritz Rock-ban pedig egyenesen felszántotta a színpadot, már-már önkívületi állapotban sziporkázott. Bár többször is elnézést kért, amiért kellemetlenséget okozott a rajongóknak – a közönség bizalma nem ingott meg a zenekarban, és végig tombolták a koncertet.

A várakozásért cserébe kaptunk egy csodálatos Black Flamingót. Korányi Benjámin dalait és feldolgozásait hallhattuk, miközben Henri Gonzo dobolt, méghozzá igen meggyőzően. A volt és jelenlegi Fran Palermo tagokból álló banda hamarosan újra színpadra lép – május 5-én a Middlemist Red, Run Over Dogs, Black Flamingo hármasa lép fel a Kuplungban.

A zenekar szinte az összes dalát eljátszotta, minden tekintetben elégedettek lehettünk a koncert után. Az első lemez balladái, a korai EP-k slágerei és mindennek a kiinduló pontja, az Arizona is elhangzott. A tavalyi drem pop-os Bonerider összes dalát eljátszották, így mindenki örömére elhangzott első magyar nyelvű daluk a Holdvilágos, ami a legendás Eisemann-Zágon szerzemény újragondolása. A legnagyobb meglepetés persze az volt, amikor Henri bejelentette, hogy koncertvideót fognak forgatni a Yellow Man-hez, ami még 2016-ban a Razzle Dazzle albumon jelent meg. A közönség persze egyből megőrült, és ez látszólag a zenekarnak is elnyerte a tetszését. A meglepődött Henri meg is jegyezte:

Ezentúl minden számunk előtt be kéne jelentenünk, hogy koncertvideó lesz belőle.

A Fran Palermoból legközelebb Henrit kaphatjátok el az Akvárium Tavasz Teraszon április 22-én, vasárnap.


Feigl Zsófi és Szollár Zsófi közös koncertgalériája