Teljes a Budapest Showcase Hub 2019 programja

0
Teljes a Budapest Showcase Hub 2019 programja

Két hét múlva, november 13–15. között jön a BUSH, Magyarország egyetlen kelet-európai zenei klubfesztiválja, ami éppen annyira szól a szakmának, mint az újdonságokra nyitott, igazi különlegességeket kereső közönségnek. A kulturális intézetekkel együttműködésben idén 15 ország 35 előadója érkezik a BUSH-ra. 

Aki nem akar lemaradni a jövő nagy tehetségeiről, az három estén át járhatja a belvárost, ahol láthatja a régió és a vendégország, Ausztria legfrissebb, legmenőbb előadóit. Litván lo-fi punk, budapesti szexi szörfrock, román kozmikus indie gitárcsapások között bolyongani, és a sétatávra eső budapesti klubokban elkapni a közeljövő meghatározó bandáit olyan lesz, mint három napon át élőben szörfözgetni a Spotify heti kaland zenéi között.

A megnyitót az A38-on, a koncerteket pedig a város kultikus klubjaiban, a Szimplában, illetve a Lärm, Robot Instant komplexum zegzugos termeiben, valamint a Beat on the Brat, a Toldi és az Ellátóház színpadain tartják. A konferenciának pedig idén a Fészek Klub ad otthont. Mivel igazi klubfesztiválról van szó, a helyek száma limitált, a jegyek pedig rohamtempóban fogynak. Érdemes tehát időben vásárolni, és hamar becsekkolni a koncertekre, hiszen könnyen lehet telt ház a legmenőbb előadók buliján.

A kilenc koncert helyszínen többek közt olyan előadók lépnek fel, mint a cseh Bratři. A prágai ikerpár elektronikában utazik, a dobos-szintis hangzás pedig messzire repítette őket. A duót az idei Tallin Music Weeken a tíz legjobb fellépő egyikének választották. A román VAMA együttes frontembere, Tudor Chirila hazájában népszerű színész, előadói képességeit pedig a színpadi performanszokban is kamatoztatja. A tagok ízlésének és képzésének köszönhetően a banda teljes eklektikában utazik. Zenéjükben megtalálható a soft rock, az elektronika és a blues is. A fesztivál idei vendégországa Ausztria lesz, három osztrák fellépővel erősítve a line-upot. Egyikük, a bécsi Pressyes az analóg szintik magányából lép ki most a fényre. A pszichedelikus popban utazó zeneszerző-énekes hátizsákkal járta be a világot, és távoli kultúrák élményeit gyúrta bele egészen különleges hangzásvilágába. Az idei BUSH program magyar fronton is erősnek ígérkezik. Összesen hét hazai előadó mutatja meg, hogy nálunk is érdemes körülnézni a nemzetközi zenei ügynököknek. A Skeemers zenéjére tavaly felfigyelt a Stranger Things music supervisora, és azonnal le is igazolta őket az egyik sorozatához. A női frontemberrel zúzó surf rock bandának nem csak a zenéje forró, a róluk szóló posztot nemrég a Facebook szexuális jellegű tartalomnak minősítette. A Verzió Filmfesztivállal közös bulin játszik a KEXP után óriásivá nőtt The Qualitons, akik épp most készülő vadonatúj albumukról is mutatnak néhány dalt.

A BUSH konferencia programjába a nemzetközi szakma nagyjai érkeznek, hogy megvitassák a zenei élet kérdéseit. Philippe Weiss, Kendrick Lamar, Madonna és az RHCP mixere kelet-európai jelentkezők zenéit várja, amikről nyilvánosan mondja majd el véleményét. A limitált létszámú listening sessionre október 15-től lehet jelentkezni. Szintén egyedülálló és kis létszámú lesz Sally-Anne Gross workshopja. A Can music make you sick? című tanulmány szerzője arra keresi a választ, hogy miért gyakoribbak a mentális problémák és a depresszió a zenészek körében, illetve hogy ez a jelenség hogyan orvosolható. Ezek mellett sok hasznos tudást zsebelhetnek be a konferenciára jegyet váltó látogatók a fesztiválszervezés, rajongótoborzás, rádiós játszás témakörében is. De lesz kifejezetten magyar résztvevőknek szóló, az EU-s pályázatokra való sikeres jelentkezést segítő előadás is.

A részletes program és jegyinformáció a www.budapestshowcasehub.com oldalon érhető el. Itt lehet jelentkezni a limitált férőhelyes szakmai előadásokra is.

Kiemelt kép: Sinco

Nincs megjeleníthető cikk