Hétvégi albumajánló: Anne-Marie – Speak Your Mind

0
Hétvégi albumajánló: Anne-Marie – Speak Your Mind

A 2015-ben megjelent, észrevétlenül maradt 15 perces Karate című EP-je után Anne-Marie 2018. április 27-én jelentette meg Speak Your Mind című nagylemezével, melyről többek között a Ciao Adios, a 2002, és a Friends már korábban nagyon népszerűvé váltak.

Az első kislemezként kiadott Alarm 76. helyen szerepelt a slágerlistákon, a megjelenését követő hónapban pedig megjelent a Clean Bandit-tal és Sean Paullal közös Rockabye, ami talán az első olyan dal, ami által a világ felfigyelt a feltörekvő énekesnőre. Karrierjében a fordulópontot mégis talán az hozta meg, hogy Ed Sheeran felkérte az előzenekarának, így a 2018-as Divide turnén milliók figyelmét hívta fel magára a bohókás megjelenésével, viselkedésével, és főként a nőket megszólító dalaival.

A Speak Your Mind hűbb nem is lehetne a címéhez, mivel tulajdonképpen mindenről van rajta egy dal, ami egy nő agyában naponta megfordul, kezdve az önelfogadással (Perfect), a és azzal, hogy hogy küzdünk meg a kéretlen udvarlókkal (Friends).

https://www.youtube.com/watch?v=EMPrdBOaezs&list=PLi0IWxqtloPVYytSs2k7j8_IKrhZa_DXn

Néhol érzékeny témákat feszegetnek az albumon található számok, a dance és pop stílusú 42 perces lemez az előadója személyiségéhez alkalmazkodva végig nagyon kellemes, játékos hangulatú, igyekszik mindent pozitív, vicces, mégis kicsit nyers oldalról megközelíteni. Elenyésző a kicsit melankolikusabb dalok száma, mint például a Then, és a bővített verzión szereplő Peak.

Tökéletes, ha nőként szükségünk van egy kis megerősítésre, ha férfiként szeretnénk megérteni, hogy vajon mi jár a sokszor érthetetlenül viselkedő ellenkező nem fejében, és akkor is, ha csak egy hosszú út közben szeretnénk egy jó hangulatú lemezt hallgatni egy igazán tehetséges és egyedi feltörekvő előadótól, akkor pedig főleg, ha jegyünk van a Strand Fesztiválra, ahol augusztus 23-án Anne-Marie a legfőbb fellépő.

Kiemelt kép: https://media.gq.com

Nincs megjeleníthető cikk