Heti koncertajánló – 2019. szeptember 23–29.

0
Heti koncertajánló – 2019. szeptember 23–29.

Zuboly
Szeptember 26. 20:00 Budapest, Kobuci Kert

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

A héten Budapest egyik kedvenc szabadtéri koncerthelyszínén, az óbudai Kobuci Kertben is véget ér a nyár, a héten van utoljára lehetőségünk élvezni a hely egyedülálló atmoszféráját, ehhez pedig nem is lehetne jobb aláfestést találni, mint a Zuboly zenekart. A zenéjük sokszínű, változatos és improvizatív jellegű, sohasem kétszer egyforma. Megtalálhatók benne népzenei, hiphop, jazzhangzások, de bármilyen stílushoz nyúlnak is, a végeredmény egyedi és semmihez sem hasonlítható. A legkülönbözőbb dalokat és stílusokat gyúrják egymásba, a legszokatlanabb hangszereket viszik fel a színpadra, a végeredmény pedig mindig hatalmas buli és rengeteg tánc, amit muszáj élőben is megtapasztalni.

30Y
Szeptember 26. 20:30 Budapest Park

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Beck Zoli és zenekara ismét egy emlékezetes bulit csapnak, hogy átéld a pécsi életérzést, hogy együtt kiabáld velük, hogy “Sötét van akkor, amikor vége van…”. A koncertre a helyek végesek, de még tuti befértek. A Budapest Park szabadtéri mivolta miatt érdemes felöltözni, ugyanis esőben is meg lesz tartva a koncert. Gyere 30Y koncertre és “bogozd ki”! Itt az esély, hogy amit összemuzsikált nyáron a zenekar, azt most még utoljára elmulathatod velük. Szeptember 26., Budapest Park!

Tribali
2019. szeptember 28. 19:00 Budapest, Dürer kert

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Mondhatjuk, szinte hazajár a Tribali a magyar közönséghez. Azt mondják, az itteniekben egy szeretetteljes, befogadó közösséget találtak. Az énekesnő, Eliza Borg Rizzo már három évvel ezelőtti interjújában is azt mondta, Magyarország a második otthona. A hétvégén egy koncertnyi harmóniát visznek a nyüzsgő Budapestbe, azt az impulzív, intenzív, dübörgő, szinte hipnotizáló hangzást, ami már fülhallgatón keresztül is eljut az emberhez. Anélkül, hogy látná a különleges hangszereket, – djembe, szitár, didgeridoo – hogy elvarázsolnák a tagok közti összhang színei. Mindennek élőben a részévé válni olyan, mint kilépni az időből, körülvenni a lelket a természettel. Ezt vallja az együttes is: e zene által az ember szeme felnyílhat, s rájöhet, hogy nem élhet a természettől elszigetelten, hisz ő maga is a körforgás része.

Brains
Szezonzáró a Budapest Parkban, 2019. szeptember 28. 18:00

Forrás: BRAINS Hivatalos Facebook-oldala

Az ország talán legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara a hétvégén felborítja a balanszot, és egy hatalmas, táncosokkal, új zenékkel tűzdelt show-val zárja a Budapest Park kapuit erre a szezonra. Egy végigfesztiválozott nyár, júliusi parkos fellépés után még mindig van energiája az együttesnek arra, hogy közönségével tomboljon, sőt, nem csak a rendkívüli beharangozás és monumentalitás miatt lesz különleges a koncert: a CosHelp Egyesület és a Team Marvel által szervezett jótékonysági tombola keretei között itt sorsolják majd ki Amerika kapitány pajzsát, melyet a Parkban fellépő magyar zenekarok frontemberei is aláírtak, s mely kezdeményezés bevételét az onkológiai osztályon kezelt gyerekeknek ajánlják fel.

Szerzők: Horváth-Simon Eszter, Feigl Zsófi, Novák Henrietta

Kiemelt kép: Lutor Katalin fotója

Nincs megjeleníthető cikk