Heti koncertajánló – 2019. szeptember 16–22.

0
Heti koncertajánló – 2019. szeptember 16–22.

Gustave Tiger
Szeptember 20. 20:30 Budapest, Mika Tivadar Mulató

Forrás: gustavetiger.bandcamp.com

A Gustave Tiger saját meghatározásuk szerint egy szecesszionista punkrock együttes, akik teljesen egyedi stílusukkal és hatalmas energiájukkal robbantják fel a színpadot. A Mika Tivadar Mulatóban a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát civil szervezet a mentett kutyákért szervezett jótékonysági rendezvényén lépnek fel. A Gustave Tiger mellett színpadra áll még a Fat & Cute, a Skeemers és a The Californa Nightmares is. Aki őrült bulira és fergeteges hangulatra vágyik, emellett pedig egy jó ügy érdekében is szeretne tenni, annak pénteken a Mikában a helye.

Punnany Massif
Szeptember 20. 18:00 Budapest Park

Forrás: Budapest Park hivatalos Facebook esemény

A pécsi eredetű méltán híres együttes várhatóan telt házas koncertje méltón fogja elbúcsúztatni az indián nyarat. Új dalokkal, friss felállásban egy valószínűleg emlékezetes koncertnek lehetünk fül- és szemtanúi. Gyertek el, énekeljétek torokszakadtából a régi slágereket és élvezzétek az újakat. Még biztos van pár jegy!

Meg Egy Cukorka
Szeptember 21. 18:00 Budaörsi Vígasságok

Forrás: hivatalos Facebook esemény

Ingyenes koncerttel indítja az őszt a Meg Egy Cukorka, a Budaörsi Vígasságokon. A srácok 2015-ben alakultak, és mára az egyik legsikeresebb feltörekvő magyar alter zenekarrá nőtte ki magát. Tavaly ősszel jelent meg a Jöhet bármi című nagylemezük, felléptek többek közt a VOLT Fesztiválon, és olyan zenekarok előtt álltak színpadra, mint a Hiperkarma vagy a Kaukázus. Szeptember 21-én 18 órátol Ti is megleshetitek a srácokat a Templom téren, Budaörsön.

VAN filmzenekar
Szeptember 21. 19:30 Budapest, Csillaghelyi Csillag mozi

Forrás: youtube.com

A VAN filmzenekar a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film apropóján alakult, aminek a zenéjét és a kapcsolódó dalokat kiadták lemezen is, illetve élőben is bemutatták. Tavaly a rendező új filmmel jelentkezett, a Rossz versekkel, aminek a zenéjét szintén a VAN filmzenekar szerezte és mutatta be. Az akusztikus hatású dalok nagyon jól illenek a filmekhez, megvan bennük ugyanaz a különleges hangulat, ami a képi világban és a történetekben is. Élőben pedig a hallgató még jobban megtapasztalhatja, beleélheti magát ebbe a hangulatba, szinte a filmek szereplőjének érezheti magát. Szombaton a Csillaghegyi Csillag moziban a Rossz versek vetítése után lép fel a VAN filmzenekar, így a közönség a filmélmény után egyből a zenei élményt is átélheti.

Carnival Youth “Good luck tour”
szeptember 21. 20:00 Debrecen, Nagyerdei Víztorony, valamint
szeptember 22. 19:00 Budapest, Dürer Kert

Forrás: lohro.de

Lettországról, a mindössze 2 millió főt számláló Balti államról valószínűleg nem az indie-rock jut eszünkbe először. Pedig ebből a kis országból származik a Carnival Youth zenekar, akik 2011 óta már a világ számos pontján megfordultak, koncerteztek Európa-szerte, és váltak hazájuk egyik legnevesebb együttesévé. 2016-ban, második albumuk, a Propeller megjelenése előtt nekik ítélték az EBBA-díjat (European Border Breakers Award), emellett az év közönségdíját is ők vihették haza. Dalaik nagy része angol nyelvű, de két évvel ezelőtt adtak már ki anyanyelvükön is albumot, Vienā vilcienā címmel. Legújabb, a nyáron debütált albumuk számait a világra való nyitottság szellemiségében írták, nagy hatással voltak rájuk turnéélményeik, bár a zeneszerzés inkább a természetben és különböző alkotótáborokban zajlott. A brazil São Paulóban rögzítették az albumot, melynek címe – Good luck – is a stúdiómunkákhoz kapcsolódik: producerük az újrafelvételek előtt intézte a bandához e jókívánságot, néha ironikusan is. És hogy nekünk mekkora szerencsénk van, bizonyítja az, hogy a héten két helyen is láthatjuk a zenekart: szombaton Debrecenben, vasárnap a fővárosban csendülnek fel az új album dalai, Pumpkin Pie-tól Desktopig.

Szerzők: Feigl Zsófia, Szollár Zsófi, Horváth-Simon Eszter, Novák Henrietta

Kiemelt kép: noizz.hu

Nincs megjeleníthető cikk