Heti koncertajánló – 2019. október 7-13.

0
Heti koncertajánló – 2019. október 7-13.

Apparat
Október 11. 20:00 Budapest, Müpa

Forrás: CAFe Budapest Facebook eseménye

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretei között lép a pult mögé e hét pénteken a német elektronikus zene egyik legjelesebb képviselője, Apparat, azaz Sascha Ring. Szólókarrierjének sok éves szüneteltetése után idén tavasszal újra kiadott egy önálló albumot LP5 címmel, melyről például a CARONTE-ot, az egyik olyan tracket, aminek elkészítésében a csellista Philipp Thimm is közreműködött, majd kétmillióan hallgatták már meg Spotify-on, ezzel a szerző második leghallgatottabb száma jelenleg. Nem utasítja azonban maga mögé a 2011-es The Devil’s Walk art-pop album leghíresebbjét, a Goodbye-t, melyről talán legtöbben ismerik a zenészt. Egy különleges hangzású, nehezen felejthető kompozícióról beszélünk, de a hírnevét talán mégis annak köszönheti, hogy a Netflix Dark című, eddig két évadot megélt sorozatának ikonikus introzenéje lett. Sokszínű, ambient, ezáltal komplex élmény, amit Apparat zenéi nyújtanak. Nem véletlenül vallja az előadó: „A ritmusnál érdekesebb dolog hangzásokat tervezni.”

Vanishing Point fesztivál
Október 12. 17:00 Budapest, Dürer Kert

Forrás: Vanishing Point Facebook-oldala

Idén már harmadik éve hangos a Dürer Kert a pszichedelikus zenétől, amikor a Middlemist Red zenekar és New Bear koncertszervező csapat elhozza az egynapos Vanishing Point klubfesztiválra a műfaj meghatározó előadóit, hogy bemutatkozhassanak a közönségnek. A koncertek három színpadon mennek párhuzamosan, kisebb eltolással, hogy mindenki bele tudjon nézni mindegyikbe, és mindenhol táncolhasson egy kicsit, amíg bírja szusszal. Idén a fellépők között lesz a dán Iceage, a japán Bo Ningen, az angol Cousin Kula, és természetesen a hazai kedvencek és feltörekvők is színpadra állnak. Ott lesz a Middlemist Red, a The Qualitions, a Carson Coma, a Deep Glaze, a Run Over Dogs, a METEO, a Gustave Tiger, a Perrin és a The Keeymen is. A zene mellett minden évben nagy hangsúlyt kapott a látvány is, a vetítésekkel és fénytechnikával együtt utánozhatatlan pszichedelikus élményt nyújt a fesztivál.

Bye Alex és a Slepp
Október 12. Miskolc, Művészetek Háza

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Az Eurovízión és azóta már számos helyen bizonyította tehetségét Bye Alex és a Slepp. Ezen a héten szombaton este Miskolcra látogat a banda, hogy fülbemászó dallamaikkal és irodalmi szövegekkel kényeztessék a nagyérdeműt. A jegyek korlátozott számban még kaphatóak, az eseménynek a Miskolci művelődési központ ad otthont. Bye Alex szövegei eredetiek és zenéjéhez fogható kevés van még széles e határban, így hát érdemes ellátogatni az eseményre.

Lovasi András: Tűzijáték délben
Október 13. 20:00 Budapest, Margó Irodalmi Fesztivál

Forrás: Lovasi András hivatalos Facebook-oldala

A 17 év után új szólóalbuma jelent meg a Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag zenekarok frontemberének, Lovasi Andrásnak. A műsor – mint címe is mutatja – így leginkább a közönség számára új dalok köré épül, azonban a 2001-es Bandi a hegyről albumról is felcsendülhetnek dalok, ugyanúgy, ahogy András szívéhez közel álló, Kispál-Kicsillag trackekre is lehet számítani. A teljes album itt hallgatható.

Szerzők: Novák Henrietta, Feigl Zsófia, Horváth-Simon Eszter, Horváth Máté

Kiemelt kép: Vanishing Point Facebook-galériája

Nincs megjeleníthető cikk