Heti koncertajánló – 2019. október 7-13.

f21.hu 2019. okt. 8. 0 0

Apparat
Október 11. 20:00 Budapest, Müpa

Forrás: CAFe Budapest Facebook eseménye

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretei között lép a pult mögé e hét pénteken a német elektronikus zene egyik legjelesebb képviselője, Apparat, azaz Sascha Ring. Szólókarrierjének sok éves szüneteltetése után idén tavasszal újra kiadott egy önálló albumot LP5 címmel, melyről például a CARONTE-ot, az egyik olyan tracket, aminek elkészítésében a csellista Philipp Thimm is közreműködött, majd kétmillióan hallgatták már meg Spotify-on, ezzel a szerző második leghallgatottabb száma jelenleg. Nem utasítja azonban maga mögé a 2011-es The Devil’s Walk art-pop album leghíresebbjét, a Goodbye-t, melyről talán legtöbben ismerik a zenészt. Egy különleges hangzású, nehezen felejthető kompozícióról beszélünk, de a hírnevét talán mégis annak köszönheti, hogy a Netflix Dark című, eddig két évadot megélt sorozatának ikonikus introzenéje lett. Sokszínű, ambient, ezáltal komplex élmény, amit Apparat zenéi nyújtanak. Nem véletlenül vallja az előadó: „A ritmusnál érdekesebb dolog hangzásokat tervezni.”

Vanishing Point fesztivál
Október 12. 17:00 Budapest, Dürer Kert

Forrás: Vanishing Point Facebook-oldala

Idén már harmadik éve hangos a Dürer Kert a pszichedelikus zenétől, amikor a Middlemist Red zenekar és New Bear koncertszervező csapat elhozza az egynapos Vanishing Point klubfesztiválra a műfaj meghatározó előadóit, hogy bemutatkozhassanak a közönségnek. A koncertek három színpadon mennek párhuzamosan, kisebb eltolással, hogy mindenki bele tudjon nézni mindegyikbe, és mindenhol táncolhasson egy kicsit, amíg bírja szusszal. Idén a fellépők között lesz a dán Iceage, a japán Bo Ningen, az angol Cousin Kula, és természetesen a hazai kedvencek és feltörekvők is színpadra állnak. Ott lesz a Middlemist Red, a The Qualitions, a Carson Coma, a Deep Glaze, a Run Over Dogs, a METEO, a Gustave Tiger, a Perrin és a The Keeymen is. A zene mellett minden évben nagy hangsúlyt kapott a látvány is, a vetítésekkel és fénytechnikával együtt utánozhatatlan pszichedelikus élményt nyújt a fesztivál.

Bye Alex és a Slepp
Október 12. Miskolc, Művészetek Háza

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Az Eurovízión és azóta már számos helyen bizonyította tehetségét Bye Alex és a Slepp. Ezen a héten szombaton este Miskolcra látogat a banda, hogy fülbemászó dallamaikkal és irodalmi szövegekkel kényeztessék a nagyérdeműt. A jegyek korlátozott számban még kaphatóak, az eseménynek a Miskolci művelődési központ ad otthont. Bye Alex szövegei eredetiek és zenéjéhez fogható kevés van még széles e határban, így hát érdemes ellátogatni az eseményre.

Lovasi András: Tűzijáték délben
Október 13. 20:00 Budapest, Margó Irodalmi Fesztivál

Forrás: Lovasi András hivatalos Facebook-oldala

A 17 év után új szólóalbuma jelent meg a Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag zenekarok frontemberének, Lovasi Andrásnak. A műsor – mint címe is mutatja – így leginkább a közönség számára új dalok köré épül, azonban a 2001-es Bandi a hegyről albumról is felcsendülhetnek dalok, ugyanúgy, ahogy András szívéhez közel álló, Kispál-Kicsillag trackekre is lehet számítani. A teljes album itt hallgatható.

Szerzők: Novák Henrietta, Feigl Zsófia, Horváth-Simon Eszter, Horváth Máté

Kiemelt kép: Vanishing Point Facebook-galériája

Tags: Apparat, Byealex, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Dark, Deep Glaz, Dürer, dürer kert, Gustave Tiger, Iceage, Kiscsillag, koncert, koncertajánló, Lovasi András, Margó, METEO, Middlemist Red, Müpa, Netflix, New Bear, Perrin, pszichedelia, Run Over Dogs, The Keeymen, The Qualitons, Tüzijáték délben, Vanishing Point Categories: ZENE
Related Posts