Szerelem, haka, tengerpart és oposszumok! Így él a zalaegerszegi Fincza házaspár Új-Zélandon

0
Szerelem, haka, tengerpart és oposszumok! Így él a zalaegerszegi Fincza házaspár Új-Zélandon

Manapság egyáltalán nem meglepő, ha egy baráti társaságból többen Ausztriában, vagy Szlovéniában keresik kenyerüket, hiszen e két szomszédos ország egyes régióiban akár úgy is megoldható a munkavállalás, ha nap, mint nap ingázik az ember Zalából. Nem számít már az sem kuriózumnak, ha azt halljuk, hogy egyesek Zalából Nagy-Britanniába tették át a székhelyüket. Ugyanakkor minden egyes kalandos életút tovább bizonyítja azt, hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket.

Jó példa erre a már bemutatott, zalacsébi születésű Vass János kalandos útja Amerikába, s Afrikába, most pedig Fincza Gábor és Fincza Renáta személyében ismerhetnek meg egy olyan zalaegerszegi születésű házaspárt, akik a szerelem erejét, s kalandvágyukat kihasználva egészen Új-Zélandig repültek, hogy ott megkezdjék közös életüket.

Fincza Gábor, vagy, ahogy mindenki ismeri, Finyó, a zalaegerszegi Széchenyiben végzett, majd Pécsett tanult építőmérnöknek, és az egyetemi évek után az építőipari kivitelezéssel foglalkozó családi cégben dolgozott. Párja, Reni pedig szintén az egyik megyeszékhelyi iskolában, a Csány László KSZKI-ban végzett, majd ahogy elmondta „gyors irányváltásokkal – és az Ady iskola két rajz tanárának segítségével – Szombathelyen matematika-rajz tanári szakon tanultam tovább. A főiskola utolsó évétől az egyik telekommunikációs cégnél dolgoztam, és amikor tehettem dekorációs falfestéseket készítettem, amik később nagyon jó referenciaként szolgáltak.”

Finczaek1

Azt, hogy létezik szerelem első látásra elég sokan cáfolják, de Finczáék történetét hallva, talán páran kilépnek a szkeptikusok sorából. „Életünk legmeghatározóbb eseményeit nem hagyományos értelemben vett döntések eredményeztek. Egyikünk se tervezgette korábban, hogy külföldre költözik, de még azt sem, hogy párkapcsolatot szeretne. Megismerkedésünk katalizátorként hatott az életünkre! A kapcsolat hatodik hónapjában már házasok, és tízedik hónapjában, 2012 márciusában, már Új-Zélandon voltunk. Őrülten hangzik, talán egy kicsit az is, de mégis minden annyira természetes és egyértelmű volt számunkra!”

A teljes cikket elolvashatja a zaol.hu oldalon.

Nincs megjeleníthető cikk