#áthatás – Harmadolás, negyedelés

0
#áthatás – Harmadolás, negyedelés

Kis településen laktunk, kertesházban. Tizenegy év Újkígyóson, pont annyi, hogy elteljen ezalatt egy gyerekkor. A tizenkettedik évben anyámmal és húgommal felköltöztünk Békéscsabára. Nagyváros, lakótelep, másfélszobás zugalbérlet. Zavaros váltás egy kezdő tinédzsernek. De mi mentünk. Apám maradt.

A válás után ide-oda költözött, munkahelyei váltakozása szerint. Ettől vált függővé az is, hogy láthatáskor egy kecskeméti ház vagy egy mezőgyáni farm volt-e az úti cél. Aztán nagyfejű gimnazista lettem Szentesen. Jutott egy ágy a kollégiumban. Elkezdtem harmadolni a ruháimat, hogy anyámhoz is, apámhoz is jusson, a maradék pedig mindig nálam legyen. Elkezdtem elosztani mindenem.

Mint egy groteszk sámánszertartás nagy köre. A körív különböző pontjain kellékek: tizenegy év Újkígyóson, hét év Békéscsabán, véletlenszerűen szerteszórt tanévek Kecskeméten, Mezőgyánban, Szentesen. Az én kellékeim.

Vagy mint a lázadásért felnégyelt Koppány darabjai. Tényleg ez a lázadás ára? Hogy annyifelé szóródom szét, hogy végül én magam leszek a legkisebb darabom?

Szamosvári Bence

Kiemelt kép: Mind Matters

Nincs megjeleníthető cikk