#áthatás – Fagylalt

0
#áthatás – Fagylalt

Esténként sokszor elhaladok egy akkora már bezáró fagyizó mellett. A hűtő világít, az üveg megtöri a fényét, és kísérteties magaslatokba emeli a majd kétméteres pingvint, aki fagyit tart a kezében, és napközben jelzi a potenciális vevők számára, hogy itt bizony megtalálják kedvenc édességüket.

Na, ez a pingvin szeretnék lenni. Figyelni az embereket, akiket a napsugarak kicsalogatnak a négy fal közül.

A 15 éves fiút és lányt az első randin. A fiú remegő kézzel fizet, de vagány próbál lenni. A lánynak karamellás fagyit vesz és átnyújtja neki egy “Ez már majdnem olyan édes, mint te!” kíséretében. A lány arcából nem megállapítható, hogy milyen hosszú életű lesz a kapcsolat.

Idős bácsit, aki csoki-vanília klasszikust kér magának, tartja magát a hagyományoshoz, nem hajlik a modern ízekre. Műanyag dobozba cukormentes gombócokat vesz és visz az otthon fekvő, cukorbeteg feleségének. Tudja, hogy csillogni fog a szeme, ha meglátja.

Egy egyetemista lányt elmosódott sminkkel, aki egyből három gombócot vesz édes tölcsérben, rolettivel. Megcsuklik a hangja mikor megköszöni, a magassarkúban csak botladozik. Ma bukott meg egy vizsgán. Csúszik egy félévet. Nem tudja még, miből fizeti tovább az albérletet. Vigaszként kényeztetni most magát, de nem deríti fel ez sem.

A rohanó, molett anyukát hatalmas karikás szemekkel, aki egy citromfagyira vágyik, hogy oltsa a szomját. Nincs ideje megvárni az aprót, gyermekei várják az iskola előtt, az egyiknek edzésre kell menni, a másiknak zeneiskolába. Majdnem otthagyja az autókulcsait.

Egy pillanatra befejezem az analíziseket, mivel éppen olvadok, mint annak az ötéves kislánynak a duplacsoki fagylaltja, aki késő tavaszi boldogságával szorosan átölel.

Novák Henrietta

Kiemelt kép: The Denizen

Nincs megjeleníthető cikk