#áthatás – Áldott állapot?

0
#áthatás – Áldott állapot?

Ez itt most (EZ. ITT. MOST.) két perc egyetlen életről. Írtam „belőlem” két percet. Fontos ez a néhány pillanat. Ezek a néhány percek. Mik ki nem derülhetnek: például, hogy 21 évesen mégsem leszek anya.

Elterülve vártam a fürdőszobakövön. Vártam, hogy megtudjam, már nem csak az én testemet mérgezi a nikotin és koffein szuper rutinszerűvé vált párosa, ez a levegő már nem csak az enyém, a körözöttes szendó majd két hasat csikar, hogy végtére most már tényleg annyira kívánom a savanyú káposztát, mint egy terhes nő és a Beatles lemezem is két szívhez szól ezután. Vajon én is énekelni fogom a Hej halászok halászokat altatáskor és Ő kívülről fogja fújni az Öreg néne őzikéjét? Ki lesz a kedvenc írója? Előre felkészítem. Felolvasom neki a valaha írt legszebb verseket. Leveleket címzek neki, amikben elmesélem, milyen most az élet és, hogy jó leszek, szuperjó anya. Fiatal meg minden, de azért ez ösztön szinten bennünk van, nem?! Ha majd meglátom az arcát, akkor úgyis tudom, hogy a világ minden szépsége itt van a karjaim között.

Várok, hogy megtudjam, belőlem minden jó és semmi rossz létezik-e. Ezek a néhány percek, a felgyorsult szívdobogás és határtalan fantázia, ezek az egyes egyedül átélt pillanatok. Vágyak, meg félelmek. Komoly dolgok, felnőttes dolgok. De azért szép két perc volt, tetszett a gondolat, ami még várat magára.

Bán Boglárka

Kiemelt kép: The Cut

Nincs megjeleníthető cikk