#áthatás – A tömbházak valósága

0
#áthatás – A tömbházak valósága

Amióta tömbházban lakom, új értelmet nyert a “megbasz az ideg” kifejezés. Reggel 4 óra, lágy madárcsicsergésre ébredne az ember, ha a kedves szomszéd épp nem akkor hívná ki a Szellemirtókat, hogy hárítsák el a dugulást a mosdóban. A következő két órában ghánai orvvadászok elől menekülő elefántcsordát megszégyenítő hangerővel dübörög a másik univerzumból származó szerkezet, ami ennyi idő alatt vélhetően az egész utca csatornarendszerét megtisztította már. Semmi gond, kevesebbért is öltek már embert, de az elmúlt este fáradalmai ellentmondást nem tűrő hangon parancsolják vissza az ágyba a gazdatestet.

Reggel 6 óra, az alsó szomszéd gyermeke üvölt éppen valamiért, értelmes szó nem hagyja el a száját, ellenben ordenáré módon csapkod és tombol, miközben arra gondolok, hogy mégsem olyan drága mulatság a védekezés és nem kéne körzővel kilyukasztani a legközelebbi DM óvszerkészletét. Ajtócsapódás, apuka a vadi új Audiban ráül a dudára, anyu türelmetlenül rángatja a kölköt, én meg azzal a boldog tudattal fordulok a másik oldalra, hogy hátha ottfelejtik valahol egy gyermekmegőrzőben a kis ebadtát.

Reggel 8 óra, a másik szomszéd betegszabadságot vett ki, hogy kielégítse évek óta elfojtott vágyait és beekizve szanaszét fúrja a falat. A harmadik Xanax után inkább a BMW 1004 d-moll partitúrát játszom fejben – 334 éve született J. S. Bach, illik megemlékezni rá -, de a figyelmes vecin csak rákontráz, úgyhogy kinyitom az ablakot és a tévén max. hangerővel csapatom a Horváth kertben Budán című klasszikust. Perceken belül leáll a fúró, az egyensúly helyrebillen, Thanos is elégedetten csettintene, ám mielőtt magamhoz ölelném a párnát, megszólal az a kurva ébresztő.

Székely Zoárd

Kiemelt kép: Dumdumshop

Nincs megjeleníthető cikk