Zene, színház, civil_kult – Közeledik a Bánkitó Fesztivál

0
Zene, színház, civil_kult – Közeledik a Bánkitó Fesztivál

Idén nyolcadik éve rendezik meg a Bánkitó fesztivált, amely az igényes zenei és kulturális programokon túl a társadalmi ügyek mellé való kiállást és az aktivizmust is a középpontba helyezi. Progresszív zenei kínálat mellett civil szervezetek előadásaival célozzák meg a szervezők a tudatos fesztiválozókat.

“A korrupció, a mutyi mindenki szerint gáz, pártoktól függetlenül. Minden megjelenésünk egyértelműen fog üzenni: NEM OKÉ” – írja a fesztivál holnapjának bemutatkozó szövege. A Bánkitó, habár shaman rocktól az acidig terjedő zenei skála már önmagában megérne egy misét, a társadalmi szerepvállalásától lesz igazán különleges, kuriózum a nyári fesztiválok között.

A hazaiak közül jelen lesz az alternatív szféra két különleges hangja, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Csaknekedkislány. A színházi program legizgalmasabb arca Hajdu Szabolcs filmrendező, aki az Ernelláék Farkaséknál filmes és színházi verzióját is magával hozza, valamint több közönségtalálkozón is részt vesz.

A családosokat gyermekprogramokkal, a besegíteni vágyókat önkéntesi pozíciókkal várja a Bánkitól Fesztivál. Ha van kedved megtapasztalni Magyarország egyik a szó legjobb értelmében vett alternatív fesztiválját, akkor találkozunk július 12-15-éig Bánkon.

További információt a fesztiválról itt találtok.

Nincs megjeleníthető cikk