Robbie Wiliams újra Magyarországon

0
Robbie Wiliams újra Magyarországon

Az angol énekes, dalszerző Robbie Williams augusztus 23-án visszatér Magyarországra. A koncertet a Groupama Arénában rendezik meg, az előzenekar a világhírű brit duó az, Erasure lesz.

Robbie Williams a Take That tagjaként vált híressé 1990-ben, de 1995-ben kilépett az együttesből, és szólókarrierbe kezdett. Az énekes mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Pályafutása során több rekordot döntött: eddig kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében. Az énekes 17 alkalommal nyerte el a Brit Awardsot, többször, mint bárki más. A rekordok könyvébe is bekerült, amikor 2006-ban 1,6 millió jegy fogyott el koncertjeire egyetlen nap alatt. Az énekes nemrég átvehette a Brits Icon díjat. Ez a legmagasabb elismerés, amelyet a Brit Awards szervezete átad, eddig csupán Elton John és David Bowie kapta meg, és olyan művészeknek ítélik oda, akik mind szerzőként, mind előadóként komoly befolyással voltak az angol kultúrára.

 

2006 júliusában az Intensive Care című albumát mutatta be a Puskás Ferenc  Stadionban, 2014-ben pedig szvinglemezét, a Swing Both Ways-t. Legutóbb 2015-ben adott koncertet a Budapesten, a Sziget Fesztiválon, amiről aztán elég megosztóan írtak az újságírók. A Sziget legdrágább fellépése volt ez: 100 és 500 millió forint közötti összeget kapott az énekes a koncertért. A legnépszerűbb számain kívül rengeteg feldolgozást is játszott, például az Oasistól, a Queentől vagy a Led Zeppelintől.

Robbie Williams idén egy európai stadionturné keretei között érkezik Budapestre. Az eddigi állomásokat figyelembe véve, dalok tekintetében a szigetes koncerthez hasonló előadásra számíthatunk tőle augusztus 23-án. Az eseményre még lehet jegyet venni.

Nincs megjeleníthető cikk