Ismét újít és ismét tiszteli a hagyományokat: az AGORA Művelődési- és Sportház sajtótájékoztatón ismertette azt a száznál is több programot tartalmazó palettáját, amely a májusig tartó időszakban színesíti majd a város, és bátran mondhatjuk, a környék kulturális életét.

A Sportházban még állt az előző este központi eleme: a színpad, a babzsák foteleket azonban székekre cserélték, hiszen a Savaria Slam Poetry havi klubestje után most a tavaszi programokról szóló sajtótájékoztatón fogadták a szervezők a helyi médiumok képviselőit. Bőven van itt “minden, ami kultúra” – ezt az AGORA jelmondataként ismerős gondolatot Horváth Soma kultúráért felelős alpolgármester is kiemelte, mely mottó igazán jól tükrözi a félév programsokaságát, valamint az intézmény városban elfoglalt fontos szerepét: mindez a Víztorony működtetésére is kiterjed majd.

Ezekről többet Horváth Zoltántól, az Agora Savaria új igazgatójától tudtunk meg, aki a számtalanul sok program visszatérő, állandósult, valamint egyedi rendezvényeire is kitért. Elsősorban a legaktuálisabb programokat emeljük ki az említettek közül, hiszen hetente megjelenő programajánlónkban mindig frissen nyomon követhetőek az események.

Fotó: Lutor Katalin

Február 14-16. között a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű sorozathoz nyitja meg kapuit a Sportház, melyet Kézműves Kuckó, Pánikszoba, #astag – közösségi sütés-főzés, valamint Slam Extra is színesít majd. Ez utóbbiból ízelítőt is kaptak a sajtó képviselői a Savaria Slam Poetry csapatának jóvoltából (közreműködött: Székely Zoárd és Lutor Katalin slam poetry szövegekkel, Paukovics Gergely gitáros improvizációval). A hétvégi programok között kihelyezett rendezvények is lesznek, hiszen az Agora Savaria égisze alá tartozó MMIK-ban a Mesebolt Bábszínház is izgalmas előadással készül: Lázár Ervin Gyere haza, Mikkamakka! című játékát mutatja be. Az Agora-Savaria Filmszínházban pedig Oscar After Party címmel vetítenek díjazott filmeket eredeti nyelven, valamint a kulisszák mögé is betekintést kaphatunk, hiszen kit ne érdekelne, mi bújik a mozivászon mögött.

Idén is érkeznek a pszichológia nagyágyúi: Csernus Imre és Bagdy Emőke, utóbbi a nagy érdeklődésre való tekintettel már a Sportház nagytermében várja majd közönségét, de önálló esttel kápráztat majd Hajós András, Csányi Sándor és a Dumaszínház humoristái is. Koncertekből sem lesz hiány: itt lesz Tolcsvay László, a Tátrai Band, Péter Szabó Szilvia, az Ataru Taiko, Balázs Fecó és Halász Judit is. És nem is lenne kulturális programsorozat színházi előadások nélkül. Idén igazi nagyszabású műsorokat hoz el nekünk az AGORA: többek között egész estén át hallgathatjuk a máig is bizsergető Hair című musicalt, valamint az egykor nagy port kavart Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című klasszikust.

A részletes programokról a linken tájékozódhattok.


Lutor Katalin galériája