Megtörjük a csöndet – X. Weöres Sándor Olvasótábor Csöngén – frissülő bejegyzés

0
Megtörjük a csöndet – X. Weöres Sándor Olvasótábor Csöngén – frissülő bejegyzés

Jubileumot ünnepel a csöngei tábor, ahol idén Weöres Sándor mellé Arany János is a tábortűzhöz ül. A levegő sok irodalmat, a program pedig egy igazi összművészeti őrületet kínál.

Sok-sok év táborozói térnek vissza ismét a kedves településre, ahol mindig tárt karokkal várják a zsibongó csapatot. A táborlakók közül már sokan visszajáró vendégek, s az előadók között is találunk állandó látogatókat. Bokányi Péter tanár úr és Láng Guszti bácsi évről-évre eljönnek egy-egy csodás előadás megtartására és egy fűben ülős beszélgetésre. Zenés előadással már nem először lép fel a táborban Varga Richárd, Varga Bence és Háklár Dóri sem, aki ráadásul idén a Háklár Banda tagjaként érkezik előadni.

A tábor már-már sztárvendégnek mondható előadói mindig új dolgok megismerésére adnak lehetőséget. Idén többek között Kukorelly Endre, Jónás Tamás, valamint Dragomán György és Szabó T. Anna világával ismerkedhetünk meg. A jól megszokott módon megtekintjük majd a Károlyi Amy és Weöres Sándor Emlékház idilli környezetét és belső terét, s az elmaradhatatlan slam poetry est is a zárónap tábortüze mellé került.

Varga Richárd tavalyi nagy sikerű drámajátéka ismét megrendezésre kerül, s a drámajáték előtti napon közönsége is lehetünk majd egy a Soltis Lajos Színház színészei által prezentált alkotásnak. Sipos László és Horváth Nóra Herkules sarok, avagy egy szobor élete címmel felolvasó színházi előadással készülnek. A tábor összművészeti mivoltát egy filmes alkotás is növeli, hiszen Boros Ferenc és Horváth Zoltán is a vendégünk lesz egy este, s míg tavaly egy őrült futball-szurkolással zártuk a napot, idén az Élmények (B)irodalma című filmet fogjuk megtekinteni.

A program ebben a frissülő bejegyzésben lesz közzétéve.

Nincs megjeleníthető cikk