Liza, a rókatündér varázsol

0
Liza, a rókatündér varázsol

A Műhely Mozi vetítéssorozat a végéhez közelít: egyelőre. Január és egyben a második évad utolsó vetítésén a Liza, a rókatündér című filmet nézhetik meg és beszélhetik ki az érdeklődők.

Az eddig két évadot megért, tavaly tavasszal indított programsorozat (amely a Savaria Irodalmi Műhely filmes fiókjaként jött létre) egyelőre pihenni tér, 2019 őszén azonban újra felébred álmából. A Liza, a rókatündér című alkotással együtt 12 filmet szemlézhettek a Műhelyen megjelentek, köztük négy magyar filmet, de helyet kapott animációs film (Loving Vincent), francia művészmozi (Láthatás), és amerikai blockbuster is (Szárnyas Fejvadász 2049). Egyes filmek, például a Kojot “megették” a nézők lelkét, mások pedig, akár a Sztalker vagy az Ifjúság, eddig ismeretlen szellemi tereket nyitottak meg.

A nézőszámok is változatosan alakultak: míg pont a Sztalker vetítésén a “csillárról is lógtak” és pótszékeket kellett behozni, addig a Holdfény című drámát családias légkörben beszélhették ki a veteránok; nem voltak ritkák a kora hajnalig húzódó, mámoros beszélgetések sem, amelyeknek a Malom Söröző vagy a Bohém adott otthont.

A január 24-én játszott Liza, a rókatündér után azonban a rendezvény pihenni tér, hogy ősszel új filmekkel, új ötletekkel térjen vissza a vasi megyeszékhely kulturális életébe. A Savaria Irodalmi Műhely viszont tavasszal is aktív marad, a közelmúltbeli rendhagyó esthez hasonló foglalkozásokkal fog jelentkezni.

A vetítés 20:30-kor kezdődik, a jegyár 800 Ft.

A szervezők, Vincze Márton és Kocsis Marcell szeretnék köszönetüket kifejezni az AGORA Savaria Filmszínháznak és Mayer Rudolfnak, hogy otthont, időt és lehetőséget biztosítottak a vetítések megszervezésére.

Kiemelt kép: index.hu

Nincs megjeleníthető cikk