Különleges koncerttel ünnepli hatodik születésnapját a Fran Palermo az A38 Hajón

0
Különleges koncerttel ünnepli hatodik születésnapját a Fran Palermo az A38 Hajón

A Fran Palermo zenekar legújabb dalának ősbemutatóját tartja március 23-i elmaradt koncertjét április 16-án pótolja az A38 Hajón. 

A Fran Palermo már 2011-es megalakulása óta kerüli a konvenciókat, mind felállásában, mind a zenei stílusok tekintetében. A hatodik születésnapját április 16-án az A38 Hajón ünneplő zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat.

És ha már hat éve kitartóan kerülik a sablonokat, miért lenne ez másképpen pont születésnapi koncertjükkel? Torta és lufik helyett tehát dögös ritmusokat, speciális színpadi díszletet, illetve egy vadonatúj, korábban még sohasem hallott dalt hoznak magukkal. Ez már csak azért is érdekes, mert legutóbb tavaly jelentkeztek új kiadvánnyal: a Bonerideren négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasszikus, a Holdvilágos feldolgozása is, ami a zenekar rég várt első magyar dala. Az, hogy ilyen rövid időn belül új szerzeményt hoznak ki, azt mutatja, hogy a Fran Palermo karrierje egyik legtermékenyebb és legsikeresebb időszakát éli.

Ha pedig ez nem lenne elég, előttük egy egészen különleges, a Franpihoz szorosan kötődő zenekar, a Black Flamingo áll színpadra. A desertrockot a pszichedéliával fűszerező projekt mögött Bejamin Korañi áll, akit szintén régi és jelenlegi Fran Palermo-tagok kísérnek: Henri Gonzo (dob) Dimitris Topuzidis (basszusgitár), Móricz Matyi (gitár és vokál) és Árvay Gábor (billentyűk).

Fritz Rock

Holdvilágos

Black Flamingo – Mitclan (EP)

Kiemelt kép: NOWmagazin

Nincs megjeleníthető cikk